Teknoloji

Twitter sohbetlere düzen getirmek için etiketleri kullanıyor

twitter

Twitter, Facebook’u ve sosyal medyanın genelini etkileyen güvenlik ve gizlilik skandallarından büyük ölçüde yara almadan kurtulmayı başarmıştı. Ancak mikro blog servisinin de başında çeşitli problemlerin olduğunu unutmamak gerekiyor. Twitter’ın cesaretlendirdiği özlük ve doğallık, kontrolü ve içerik yönetimini zorlaştırıyor. Bu sorunu çözmek isteyen şirket, uzun diyaloglardaki rolleri daha belirgin şekilde gösterecek etiketleri test etmeye başladı.

Twitter’ın daha önce 140 olan daha sonra ise 280’e çıkan karakter sınırı, hem bir nimet hem de bir felaket olarak tanımlanabilir. Mikro blog servisinde hızlı şekilde paylaşım yapmak çok kolay olsa da, özellikle uzayan diyaloglarda rollerin karışması ciddi anlam bulanıklarına sebep olabiliyor. Uzun bir diyalogda orijinal tweet’in sahibi kolaylıkla unutulabiliyor.

Twitter’ın son deneyinde diyaloglardaki rolleri daha iyi göstermek adına kullanıcı isimlerinin yanına etiketler ekleniyor. Orijinal tweet’i gönderen kişinin adının yanına “Yazar” etiketini ekleyen mikro blog servisi, daha sonra diyaloga giren kişilerin isimlerinin yanında ise “Bahsedilen” etiketini gösteriyor. Şirket, “Orijinal tweet” etiketini test etmeye ise daha önce başlamıştı.

Ocak ayında başlayan testlerde “Orijinal tweet” etiketi oldukça kısıtlı bir kullanıcı grubuna gösterilmişti. Buna karşılık, yeni özelliklerin testinde sınır daha geniş tutulmuşa benziyor. Testin kapsamının geniş tutulması, özelliğin yakında tüm kullanıcılara açılabileceği anlamına geliyor.

Twitter, “orijinal tweet”, “yazar” ve “bahsedilen” gibi etiketlere diyaloglara düzen getirmeyi hedefliyor. Mikro blog servisinin uzun süredir beklenen “tweet düzenleme” özelliğini sunup sunmayacağı merak ediliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER