Teknoloji

Twitter Sohbet Odaları için ses efekti değiştirme özelliği yolda

twitter microsoft

Twitter sesli sohbet platformu Spaces’a, Türkçe deyimiyle Sohbet Odalarına ses efektleri ekleyebilir. Twitter dedektifi Jane Manchum Wong’un bir paylaşımına göre, Twitter’ın Voice Transformer adı verilen bir özelliği, kullanıcıların ses perdesini değiştirmesine veya yankı efektleri eklemesine izin verecek.

Twitter, Sohbet Odaları özelliğini iOS uygulamasında, sınırlı bir kullanıcı grubuna Haziran 2020’de sunmaya başlamıştı. Geçtiğimiz martta ise Android uygulamasına Spaces desteği geldi ve mayısta masaüstü web sitesi için de sohbet odalarına erişim imkanı getirildi.

Ses efektleri küçük bir özellik gibi görünebilir, ancak uygulamayı daha erişilebilir hâle getirebilir. Özellikle ses perdesi kontrolü, çevrimiçi forumlarda seslerinin nasıl çıktığı konusunda bilinçli olan kişiler ve sesle ilgili tacize maruz kalan veya ses tarzlarının aşırı denetlenmesiyle uğraşan kadınlar için son derece yararlı olabilir. Ve Twitter’da anonim kalmayı tercih eden insanlar için bu, seslerini gizlemenin ancak yine de Sohbet Odalarına katılmanın bir yolu olabilir.

Wong, genellikle doğru çıkan tahminleri veya iddialarıyla biliniyor. Daha önce de Bahşiş Kutusu ve Twitter Blue abonelik hizmeti gibi özellikleri de resmi çıkışlarından önce ortaya çıkarmış ve bunların detaylarını paylaşmıştı. Bu nedenle Twitter Sohbet Odaları için bu ses efekti özelliğinin gelmesi kuvvetle muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER