Teknoloji

Twitter SMS bildirimlerinin fişini çekti

apple twitter

Twitter kurulduğunda SMS üzerinden kullanılması planlanan bir platformdu. Ancak zaman içinde mobil internet bağlantısının gelişmesi ve giderek hızlanması, Twitter’ın SMS hizmetine olan ihtiyacını ortadan kaldırmıştı.

SMS entegrasyonun yol açtığı güvenlik zafiyetlerini de dikkate alan şirket, yeni tweet’lerin SMS yoluyla kullanıcılara gönderilmesi özelliğinin fişini çekti. Bundan böyle sadece birkaç ülkede, bu hizmetten yararlanmak mümkün olacak.

Bu değişiklik, Twitter kullanıcılarının büyük kısmı için bir anlam ifade etmiyor. Artık kullanıcıların neredeyse tamamı servise web sitesi veya uygulamalar üzerinden erişiyor. Ancak tweet okumak için hâlâ SMS’lerden yararlananlardan ilk itirazların gelmesi de fazla zaman almadı. DansDealers isimli bir site, takipçilerini indirimlerden haberdar etmek için kullandığı SMS sisteminin kaldırılmasına tepki gösterdi.

Mikro blog servisi, SMS yoluyla tweet gönderilmesi özelliğinin fişini geçtiğimiz eylül ayında güvenlik kaygılarıyla çekmişti. Şirketin CEO’su Jack Dorsey’in telefon numarasını öğrenen siber korsanlar, SMS özelliğinden faydalanarak Dorsey’in hesabından paylaşımlar yapmıştı. Bu olay üzerine SMS ile tweet gönderme özelliği, birkaç bölge dışında sonlandırılmıştı.

Twitter’ın açıklamasında, değişikliğin hesap güvenliğini artırmak amacıyla yapıldığı belirtildi. Mesajla tweet bildirimi almanın ne gibi bir risk teşkil ettiği tam olarak anlaşılmasa da, Twitter’ın bir süredir bu özelliğin askıya alınmasını planladığı söylenebilir. SMS ile tweet’leri okuyabilmek, daha az insanın uygulamaya girmesine ve reklamları görmemesine neden oluyor.

Twitter SMS teknolojisini omurgasından çıkarsa da, hâlâ belli konularda kısa mesajlardan yararlanmaya devam ediyor. Hesap güvenliğini artırmak için uygulanan “doğrulama kodu gönderme” gibi yöntemlerde hâlâ SMS teknolojisi kullanılıyor.

İLGİLİ HABERLER