Teknoloji

Twitter siyasi reklam yasağını kaldırıyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Twitter siyasi reklam gösterimine 2019’da oldukça katı bir yasak getirmiş ve siyasetçilerin, siyasi partilerin platformda kendi reklamlarını yapmalarının önüne geçmişti. Eski dönemden kalma pek çok politikayı tersine çeviren Elon Musk yönetimi, şimdi de bu yasağı kaldırıyor. Twitter Güvenlik hesabından yapılan açıklamada, reklamlarla ilgili kuralların gevşetileceği belirtildi.

Siyasi reklamların yasaklı olduğu Twitter, iklim değişikliği veya kürtaj gibi siyasetle ilişkili olabilen konular hakkındaki reklamların gösterimini de katı kurallara bağlamıştı. İkinci gruptaki reklamların gösterimleri belli yaş gruplarıyla sınırlandırılmıştı. Belli konularda farkındalık yaratmaya izin verilirken, bir yasanın savunuculuğunu yapmaya müsade edilmiyordu.

Paylaşımda reklam kurallarıyla ilgili detaylara girilmezken, platformun reklam standartlarının “TV ve diğer medya organları” ile daha uyumlu hâle getirileceği belirtildi. Bu açıklamanın ne anlama geldiği tam olarak açık olmasa da, televizyonlara verilen siyasi reklamların hemen hemen her ülkede çeşitli kurallara ve bazı denetim mekanizmalarına tabi olduğunu belirtmekte fayda var.

Twitter siyasi reklam kurallarını gevşeterek reklam veren kaybını telafi edebilir

Twitter siyasi reklam kuralını gevşeterek, Elon Musk’ın yönetimi devralmasının ardından yaşanan reklam veren kaybını kısmen telafi etmeyi amaçlamış olabilir. Ancak şirketten yapılan açıklamada yeni reklam kuralları ile toplumsal konuların müzakeresine katkı yapılmasının hedeflendiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER