Teknoloji

Twitter siyasetçilere yönelik kurallarını yeniden değerlendiriyor

elon musk twitter

Geçtiğimiz ocak ayında eski ABD Başkanı Donald Trump’ın platformunu kullanmasını yasaklayan Twitter, kurallarına aykırı davranan siyasetçiler konusunda nasıl bir tavır izlemesi konusunda hâlâ net bir karar verebilmiş değil. Dünya liderleri ve diğer seçilmiş siyasetçilerle ilgili politikalarını hâlâ değerlendirdiğini açıklayan şirket, bu konuda kullanıcılarının fikirlerini de duymayı istiyor.

Mikro blog servisi, bunun için 19 Mart-12 Nisan tarihlerinde tüm kullanıcılarının erişebileceği bir anket gerçekleştirecek. Twitter’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Genel olarak dünya liderlerinin Twitter’da diğer kullanıcılarla aynı kurallara uyması konusunda kamuoyunun fikrini öğrenmek istiyoruz. Bir dünya liderinin kurallara aykırı davranması durumunda hangi eylemin uygun olduğunu belirlemek istiyoruz.”

Şirket, konuyla ilgili olarak akademisyenlere ve insan hakları danışmanlarıyla da temas hâlinde olduğunu belirtti. Bu gruplardan gelecek geri bildirimler de, tıpkı kamuoyundan gelecekler gibi, genel çerçevenin şekillendirilmesinde kullanılacak. Twitter’ın mevcut politikalarının hangilerini yeniden değerlendireceği belirsizliğini koruyor. Şirket Trump’ın adını doğrudan anmasa da, 2019’da yazılan ve dünya liderlerine neden farklı kuralların uygulanabileceğinden bahsedilen iki blog yazısına referans veriyor.

Twitter, Trump’ın yarattığı karmaşanın ardından kurallarını gözden geçirme kararı alan tek sosyal medya şirketi değil. Facebook, eski ABD Başkanı’nı platforma geri alma konusunda hâlâ Denetleme Kurulu’nun değerlendirmesini bekliyor.

İLGİLİ HABERLER