Teknoloji

Twitter’dan siyasetçiler için 136 sayfalık el kitabı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter-siyasetci-el-kitabi-011015

Hiç sosyal medyada yanlış bir şey söylememek için bir kullanım kılavuzuna sahip olmayı dilediniz mi? Eğer bir siyasetçiyseniz artık bu kılavuza sahip olabilirsiniz.

“Twitter Devlet ve Seçim El Kitabı” adını taşıyan kılavuz, geçtiğimiz yıl mikro blog servisinin siyasi işbirliği ekibi tarafından siyasetçilere tweet atma sanatını öğretme amacıyla hazırlandı. Söz konusu el kitabını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

El kitabının öncelikli amacının siyasetçileri beladan uzak tutmak olmadığını belirtmek gerekiyor. Twitter’ın siyaset el kitabını yüksek profilli hesaplara daha iyi hizmet etmek için hazırlanmış bir rehber olarak nitelemek daha doğru olacaktır. Twitter’dan Bridget Coyne, NPR’a yaptığı açıklamada el kitabının oldukça popüler olduğunu belirtti.

Siyasetçilerin Twitter’a giriş yaptıktan sonra sık sık ekibiyle iletişime geçtiğini söyleyen Coyne, bu iletişimin el kitabının çıkış noktasını oluşturduğunu ifade etti. Coyne, el kitabına yapacakları güncellemeyle Periscope kullanımına ilişkin bilgileri siyasetçilere aktaracaklarını da dile getirdi.

İLGİLİ HABERLER