Manşetler

Twitter şimdi takip etmediğiniz kişilerde mesaj almanıza da imkan tanıyor

twitter-iphone-dogrudan-mesaj-210415

Twitter’daki Doğrudan Mesajlaşmalar giderek daha fazla kullanışlı hâle geliyor. Bununla birlikte bazıları için de daha sinir bozucu olma ihtimali de söz konusu.

Daha önce Twitter kullanıcıları sadece takip ettikleri kişilerden doğrudan mesaj alabiliyordu, ancak Twitter’ın getirdiği seçime bağlı bir özellik yardımıyla mesajlaşma işlevini takip etmediğiniz kişilere de açabilirsiniz.

Söz konusu özellik varsayılan olarak kapalı geliyor, ancak ayarlar menüsü içinden bunu yeniden açmanız mümkün oluyor. Twitter’ın yeni getirdiği ayar kapalıyken de sizi takip eden kişilerden mesaj almanız hâlâ mümkün oluyor.

Bu arada Twitter iPhone ve Android cihazları için mesajlaşma özelliğini daha cazip hâle getirecek özel bir doğrudan mesajlaşma butonu getirdi.

Aslında takip etmediğiniz kişilerin de size doğrudan mesaj göndermesine olanak sağlayan özellik yeni değil. Twitter Ekim 2013’te böyle bir işlevin denemesini yapmış, ancak bir ay sonra vazgeçmişti.

Ancak içinde bulunduğumuz zamanda WhatsApp ve Facebook Messenger gibi servisler sayesinde mesajlaşma işlevi daha popüler hâle geldi. Twitter da bu popülariteden yararlanmayı amaçlıyor. Opsiyonel olarak sunulan doğrudan mesajlaşma işlevi de bu amaca hizmet ediyor.

twitter-direkt-mesajlasma-210415

Söz konusu seçeneği Twitter’ın Ayarlar bölümünde, Güvenlik ve Gizlilik başlığı altında bulabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER