Teknoloji

Twitter şikayet edilen bir tweetin kaldırıldığını gösterecek

twitter microsoft

Twitter şikayet sürecine ihtiyaç duyulan açıklığı getirmek için harekete geçti. Mikro blog servisi, yakında şikayet edilen bir tweet hakkında kaldırma gibi bir işlem uygulandığında bunu daha açık bir şekilde gösterecek.

Twitter’ın ürün müdürlerinden Sam Toizer, bu yeni yaklaşımla insanlara kurallara aykırı olarak nitelenen bir tweetin gelen tepkiler üzerine sahibi tarafından silinmediğini ve gerçekten kaldırıldığını göstermeyi istediklerini dile getirdi.

Twitter tarafından Toizer’in imzasıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Artık bir tweetin silinmesi gerektiğinde, o tweetin kuralları ihlâl ettiğini belirten ve kurallar sayfasına giden bir bağlantı içeren bildirimler göstereceğiz. Böylelikle kurallarımızın nasıl işlediğini daha iyi anlatacağız. Bu bildirim tweetin kaldırılmasından sonra 14 gün boyunca hem tweet sahibinin profilinde hem de tweetin doğrudan bağlantısında gösterilecek.”

Şeffaflığı artırmaya yönelik bir adım atan mikro blog servisi, şikayetler sonrasındaki kullanım deneyimini geliştirmek için de harekete geçti. Sosyal ağın ziyaretçileri, bundan böyle şikayet ettikleri bir tweet için ana sayfalarında “Bu tweeti bildirdiniz” şeklinde bir uyarı görecek. Bu uyarıdaki “Görüntüle” yazısına dokunulduğunda ilgili tweet, mikro blog servisi tarafından kaldırılmamışsa tarafından kaldırılmamışsa, görülebilecek.

Twitter ifade özgürlüğü ve hakaret arasında dengeyi bulmaya çalışıyor

Twitter ifade özgürlüğü ile hakaret ve diğer kural ihlalleri arasındaki dengeyi bulmak için uzun süredir çalışıyor. Şu ana kadar herkesi tatmin edecek bir ortak zemin bulma konusunda başarılı olamayan şirket, son zamanlarda kullanıcılarına deneyimlerini kendilerine göre şekillendirmeleri konusunda daha fazla araç sunuyor. Bu araçlar sayesinde rahatsızlık uyandıran paylaşımlardan uzak durmak nispeten kolaylaşıyor.

İLGİLİ HABERLER