Teknoloji

Twitter şifrelenmiş mesajlaşma özelliğini Android’de test ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter sifrelenmis mesajlasmaDirekt Mesajlar, Twitter’ın göz önünde olmasa da en önemli parçaları arasında bulunuyor. Ancak direkt mesajların sıklıkla ifşa olması, Twitter’ın bir “özel iletişim aracı” olarak kabul edilmesini zorlaştırıyor. Ancak mikro blog servisi bu algıyı değiştirecek bir hazırlık içinde gibi görünüyor. Twitter şifrelenmiş mesajlaşma özelliğini Android uygulamasında test ediyor.

Söz konusu test çalışmaları, Twitter Android uygulamasının APK’sı içinde bilgisayar bilimleri öğrencisi Jane Manchun Wong tarafından keşfedildi. Wong, bundan kısa bir süre önce Instagram’ın test ettiği bazı yeni özellikleri de ortaya çıkarmıştı.

Twitter’ın bu yeni özelliği ne zaman kullanıma sunacağı henüz bilinmiyor. Ancak Wong’un paylaşımı şifrelenmiş mesajlaşma için kodların yazıldığını ve Twitter’ın Android uygulamasına yerleştirildiğini gösteriyor. NSA köstebeği Edward Snowden bundan yaklaşık 1,5 yıl önce Twitter CEO’su Jack Dorsey’e mesajlaşma aracına kendi kendini yok eden mesajların ve uçtan uca şifrelemenin eklenmesini önermiş, Dorsey de bu öneriyi “makul ve düşünmeye değer” olarak nitelemişti.

Twitter şifrelenmiş mesajlaşma özelliği konusunda düşünmekten fazlasını yapmış gibi görünüyor. Wong özelliğin kullanıma sunulmasının bir güncelleme kadar uzak olduğunu belirtiyor. Şifrelenmiş mesajlaşma imkanının Twitter’ın iletişim platformu kasını kuvvetlendireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER