Teknoloji

Twitter şiddet, kötü muamele ve nefrete karşı yeni politikalar uygulayacak

elon musk twitter

twitterTwitter geçtiğimiz ay kötü muamele ve nefret eylemleriyle mücadele için yeni kurallar uygulamaya başlayacağını açıklamıştı. Şirket, şiddet ve fiziksel zarar tehditlerini de kapsayan yeni politikaların uygulamaya koyulduğunu duyurdu. Yeni kurallar doğrultusunda kullanıcıların sosyal ağ dışında da nefret söyleminde bulunan gruplarla olan ilişkileri incelenecek.

Mikro blog servisinin şiddet yanlısı, saldırgan ve nefret barındıran içerikleri yönetimi konusunda yetersiz kaldığı eleştirisi sıklıkla dillendirilmişti. Şirket, platformda nefret söyleminin ve ırkçılığın sesinin yükselmesine neden olan isimlerin profillerini onayladığı gerekçesiyle de yoğun eleştirilerle karşı karşıya kalmıştı. Sosyal ağ, geçmişte kurallarını keyfi biçimde uygulamakla da eleştirilmiş ve bu eleştiriler üzerine kullanıcıların “kötü muamele” şikayetleri konusunda daha hassas davranma sözünü vermişti.

Kişiye yönelik şiddet ve ölüm tehditleri veya gruplara yönelik hastalık tehditleri, mikro blog servisi tarafından daha önce de bir kural ihlâli olarak görülüyordu. Yeni kurallar ise şiddeti savunan organizasyonları destekleyen, bağlantılı hesapları da kapsayacak. Mikro blog servisi, bunun için şiddeti veya şiddeti gerçekleştirenleri öven tweetlere ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu kuralı defalarca ihlâl eden hesapların ise tamamen kapatılacağı açıklandı.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/931552531167166469

Ancak bu yeni kurallar, askeri kurumları ve devlet kurumlarını kapsamayacak. Bu istisnanın ABD Başkanı Donald Trump’a Twitter üzerinden tehditler savurma konusunda bir tür “açık çek” verdiği söylenebilir.

Twitter profil bilgileri doğrultusunda da hesap kapatacak

Twitter yeni politikaları çerçevesinde profil bilgilerinde şiddet tehditleri, ırkçı veya cinsiyetçi kinayeler barındıran hesapları da tamamen kapatacak. Başka bir ırk, din, cinsel tercih, fiziksel engil ve etnik kökene yönelik düşmanlığı teşvik eden görseller de mikro blog servisi tarafından “hassas görsel” olarak sınıflandırılacak. Profil veya kapak fotoğrafında söz konusu sınıfa giren bir görsel bulunursa, ilgili görselin kaldırılması istenecek.

İLGİLİ HABERLER