Teknoloji

Twitter Shops ile sosyal ağda alışveriş deneyimi zenginleşiyor

twitter shops

Twitter çarşamba günü platformda alışveriş deneyimini güçlendirecek yeni bir özelliğini beta olarak test etmeye başladı. Twitter Shops olarak adlandırılan ve Twitter Mağazaları olarak Türkçeleştirebileceğimiz bu yeni özellik satıcıların, müşterilerin göz atması için profillerine sanal bir vitrin eklemesine olanak tanıyor.

Aslında Twitter Shops aslında doğrudan bir şeyler satın almanıza izin vermiyor. Bunun yerine Twitter’da listelenen mağaza ürünleri, kullanıcıların satın alma işlemlerini tamamlamaları için onları bir uygulama içi tarayıcıda mağazanın web sitesine yönlendiriyor.

Bu özellik, Twitter’ın halihazırda test etmekte olduğu mevcut Shop Module, yani mağaza modülünün etkili bir şekilde çalışan daha önemli bir sürümüdür. Şimdi, atlı karınca gibi dönen bir ürün bandı yerine, özel bir profil bağlantısına sahip daha büyük bir liste gösterimi yapılıyor.

Twitter Shops ile Twitter profiliniz, profilinizin üst kısmında, şirketlerin müşteriler için 50’ye kadar ürünü listeleyebileceği yeni bir “mağazayı görüntüle” düğmesi alacak. Çarşamba günü ABD’deki belirli satıcılar ve yönetilen iş ortakları için kullanıma sunulan özelliğin kullanımı ücretsizdir, ancak şimdilik yalnızca ABD’deki iOS kullanıcıları mağazaları görecek. Twitter mağazalarını hemen açan şirketler arasında Verizon, Arden Cove, Latinx In Power podcast, Gay Pride Apparel ve All I Do Is Cook yer alıyor.

Twitter Shops, Twitter’ın yukarıda bahsettiğimiz Mağaza Modülü ve Canlı Alışveriş deneyiminin ardından alışveriş deneyimini zenginleştirmeye yönelik çalışmalarının son halkası niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER