Teknoloji

Twitter yeni Shopify anlaşması sayesinde “Satın Al” butonlarının sayısını artıracak

twitter-alisveris-060815

Twitter, “Satın Al” butonlarının dağıtımı konusunda bugüne kadar oldukça temkinli bir yaklaşım içinde oldu. Ancak mikro blog servisi, temkini biraz olsun gevşetmeye ve butonların kullanım alanını genişletmeye hazırlanıyor.

Twitter, “Satın Al” butonlarının daha geniş kitleler tarafından kullanılması için Shopify ve diğer e-ticaret şirketleriyle entegrasyon çalışması yürütüyor. Böylelikle Twitter’ın “Satın Al” butonlarından faydalanan hem büyük hem de küçük satıcıların sayısının artacağı belirtiliyor.

Sadece ABD’de çevrim içi mağazalarında Shopify’ın yazılımından faydalanan 100 bin satıcı bulunuyor. Twitter ve Shopify arasındaki anlaşmanın hayata geçmesi durumunda bu satıcıların tweetler aracılığıyla ürünlerini satmaları mümkün hâle gelecek.

Geniş kullanıcı kitlelerinden faydalanmayı ve kendilerine yeni gelir kalemleri yaratmayı amaçlayan Facebook, Twitter ve Pinterest geçtiğimiz yıl platformlarında “Satın Al” butonlarını test etmeye başlamışlardı.

Ancak bu üç sosyal medya platformu da, satıcılarla gerekli iletişimi doğrudan sağlamakta zorlandıkları için Shopify ve benzeri şirketlerin kapısını çalmışlardı. Facebook sadece Shopify ile çalışırken, Pinterest Shopify’ın yanına Demandware’i de eklemişti. Yola Fancy ve Gumroad gibi platformlarla çıkan Twitter ise Shopify ile birlikte “Satın Al” butonunu daha fazla yere yerleştirmeyi ve e-ticaret alanındaki iddiasını artırmaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER