Teknoloji

Twitter sesli tweet özelliği için otomatik altyazı desteği sunacak

twitter sesli tweet

Twitter sesli tweet özelliğini bundan yaklaşık bir yıl önce kullanıma sunmuştu. Söz konusu özellik, erişilebilirlik imkanlarının kısıtlılığı nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Mikro blog servisi sonunda bu özellik için otomatik altyazı desteği sunmaya başladı. Kullanıcılar “CC” butonuna tıklattıklarında otomatik olarak oluşturulan altyazıları görebilecek. Otomatik altyazı şu an için sadece Twitter’ın iOS uygulamasında mevcut.

Altyazılar Türkçe, İngilizce, Japonca, Portekizce, Arapça, Fransızca, Hinduca, Endonezce, Korece ve İtalyanca olarak sunuluyor. Bu altyazılar sadece sesli tweet’lerde gösterilecek. Twitter’dan verilen bilgiye göre, söz konusu altyazıların tweet ile eş zamanlı şekilde oluşturulması gerekiyor.

Sesli tweet özelliği ilk olarak geçtiğimiz yılın haziran ayında kullanıma sunulmuştu. Ancak pek çok kişi mikro blog servisinin en baştan itibaren otomatik altyazı desteği sağlaması gerektiğini belirtmişti. Twitter’dan daha sonra yapılan açıklamada özel bir erişilebilirlik ekibinin olmadığı kabul edilmişti.

Twitter daha önce sesli tweet deneyimini geliştirme sözü de vermişti. Şirketten yapılan açıklamada özelliğin ilk etapta muhteşem olmadığının bilindiğini ve mikro blog servisinin genelinde erişilebilirlik özelliklerinin kuvvetlendirilmesinin amaçlandığı ifade edilmişti.

İLGİLİ HABERLER