Manşetler

Twitter’dan ileri ve geri sarılabilen GIF animasyonu: ScratchReel

twitter karakter sınırı

twitter-teknoblog-iphone-6-080715

Twitter, platformu üzerinde paylaşılan GIF’lerin ileri ve geri sarılabilmesini mümkün kılan bir araç geliştirdi. Şirket, söz konusu araca “ScratchReel” ismini verdi. Twitter’ın internet sitesi ve mobil uygulamalarında kullanılabilen ScratchReel’in birkaç haftadır test edildiği belirtildi.

ScratchReel, başka sitelere yerleştirilmiş tweetlerde işlemiyor. Özelliği kullanmak için Twitter’ın web sitesinde veya mobil uygulamasında bulunmak gerekiyor. Kullanıcılar, ScratchReel özelliğini taşıyan GIF’lerde fareyi veya parmaklarını sağa veya sola doğru oynatarak animasyonu kontrol edebiliyor.

Twitter ScratchReel özelliğinin hayata geçmesinde en büyük pay ise mikro blog servisinin 2014’te satın aldığı SnappyTV isimli şirkete ait. SnappyTV, organizasyonların canlı yayınlardan çeşitli parçaları alarak bunları eğlenceli video kliplere dönüştürmesini mümkün kılıyor.

Twitter ScratchReel özelliğinin tanıtımı için dalgaların içinden geçen bir sörfçüyü gösteren bir animasyonu tercih etti. Mikro blog servisinin önümüzdeki dönemde özelliğin tanıtımı için farklı animasyonlar da göstermesi muhtemel gözüküyor. Twitter ScratchReel’in tüm kullanıcılarla buluşup buluşmayacağı henüz bilinmese de, reklam verenlerin bu özellikten faydalanmayı isteyeceğini görmek pek zor değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER