Teknoloji

Twitter web sayfalarına eklenmiş ve silinmiş tweet’lerin gösterimi ile ilgili geri adım attı

elon musk twitter

Twitter, çeşitli web sitelerine yerleştirilmiş ve daha sonra silinmiş tweet’lerin görünümünü değiştiren bir değişikliği geri aldığını doğruladı. Site, silinen tweet’lerin yerinde boş görünen bir alan bırakmak yerine, tweet’in orijinal metnini görüntülemeye geri dönecek.

Twitter sözcüsü Remi Duhé, The Verge sitesine yaptığı açıklamada, geri bildirimleri değerlendirdikten sonra, bu değişikliği geri aldıklarını ve farklı seçenekleri araştırdıklarını söyledi. “Bakış açılarını paylaşanları takdir ediyoruz, geri bildiriminiz Twitter’ı daha iyi hale getirmemize yardımcı oluyor.” ifadesini de kullandı.

Bir web sayfasına eklenmiş ve sonrasında Twitter’dan silinmiş bir tweet’in orijinal metnini, tarihini ve onu gönderen kullanıcının adını söz konusu sayfada görebileceksiniz. Twitter’ın yanıtına bakılırsa, şirket silinen tweetleri web sitelerinde göstermenin alternatif bir yolunu araştırmaya devam ediyor ve gelecekte kullandığı yöntem değişebilir. Yani, şu anki durum da geçici görünüyor.

Geçtiğimiz çarşamba günü, Twitter’ın diğer web sitelerine yerleştirilmiş ve sonrasında sahibi tarafından silinmiş tweet’lerin görünmesini engellemek için farklı bir yöntem kullanmaya başladığı ortaya çıkmıştı. Buna, Twitter’da yasaklanmış veya askıya alınmış hesaplardan gelen tweet’ler de dahildi. Bu, Twitter’ın geçen yılın başlarında yasakladığı Donald Trump gibi kişilerin gömülü tweet’lerini görmeyi imkansız hâle getiriyor. Bunun, genellikle bağlam için önemli olan, yasaklı kullanıcıların tweet’lerini veya silinmiş tweet’leri içeren haberler için oldukça büyük etkileri oldu.

Bu arada Twitter, hafta başlarında uzun zamandır beklenen “düzenle” butonu üzerinde çalıştığını söyledi. Bu durum, çoktan paylaşılmış bir tweet üzerindeki içeriği değiştirmenin kötüye kullanılıp kullanılmayacağına yönelik tartışmaları da beraberinde getirdi.

İLGİLİ HABERLER