Manşetler

Twitter Sana Özel sekmesinde sadece Blue abonelerinin paylaşımlarını gösterecek

twitter sana özel

Yaklaşık iki hafta sonra, Twitter Sana Özel sekmesinde gösterilen paylaşımların tamamı Twitter Blue abonelerine ait olacak. Konuyla ilgili açıklama, mikro blog servisinin sahibi Elon Musk tarafından yapıldı. 15 Nisan’dan itibaren sadece Twitter Blue abonelerine ait tweetler Sana Özel sekmesinde yer bulacak.

Musk açıklamasında yapay zekâ botlarıyla mücadele amacıyla bu kararın alındığını ve bunun “gelişmiş AI bot kümeleri” ile mücadelenin “tek gerçekçi yolu” olduğunu belirtti. Musk bu değişikliğin yapılmaması durumunda Twitter’ın “umutsuz bir savaş” vereceğini dile getirdi.

Twitter’ın sahibi daha sonra yaptığı bir diğer paylaşımda ise botların “bir insanı taklit etmedikleri sürece” Blue abonesi olabileceği ve Sana Özel sekmesinde yer bulabileceklerini dile getirdi.

Twitter Sana Özel sekmesi tanıtım içerikleriyle dolabilir

Twitter Sana Özel sekmesinde sadece takip edilen hesaplara ait paylaşımları göstermiyor. Daha önce beğenilen tweetler ve takip edilen hesaplar doğrultusunda önerilen içerikler de bu sekmede yer buluyor. Bu yeni sekme ilk olarak geçtiğimiz ocak ayında iOS kullanıcılarıyla buluşmuştu. Musk’ın duyurduğu yeni politika, Takip Edilenler sekmesinin alternatifi olan Sana Özel sekmesinin tanıtım içerikleriyle dolabileceği anlamına geliyor.

Yakında Twitter’daki mavi tikli hesapların tamamı Blue abonelerine ait olacak. Mikro blog servisi 1 Nisan itibarıyla Blue öncesi döneme ait mavi tikleri hesaplardan kaldıracak. Artık mikro blog servisinde hesabının onaylanmasını isteyen her kişi ve kuruluşun para ödemesi gerekecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER