Teknoloji

Twitter kullanıcıları “Sana özel” sekmesini kullanmaya zorlamayı bırakacak

twitter sana özel
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter’ın bir sonraki güncellemesi platformu, “Sana özel” adını taşıyan algoritmik zaman akışını kullanmanız konusunda daha az ısrarlı hâle getirecek. Elon Musk, konuyla ilgili olarak attığı tweet’te, uygulamanın kullanıcıları önerilen tweet’lere döndürmeyi bırakacağını söylüyor ve “Sana özel” veya “Takip edilenler” sekmelerinden veya sabitlenen listelerden hangisinde kalındığını hatırlayacağını belirtiyor.

Musk’ın vaatlerine şüpheyle yaklaşmak gerekse de, umarız şirket yöneticinin bu taahhüdünü yerine getirir. Geçen aya kadar Twitter’da, zaman akışının hangi versiyonunu kullanmak istediğinize ilişkin bir tercih belirlemenizi sağlayan bir düğme vardı. Şirket, iki zaman akışı arasında kaydırarak geçiş yapmanıza izin veren bir kullanıcı arayüzünü kullanıma sunarak bu seçeneği ortadan kaldırdı. Uygulama varsayılan olarak algoritmik bir zaman akışı olan “Sana özel”i açacak şekilde ayarlandı.

Ayrıca Musk, kullanıcıların “Sana özel” ve “Takip edilenler” sekmelerinin yanı sıra gelecekte, sahip oldukları sabitlenmiş listeler için özel bir sıralama oluşturarak üst çubuğu düzenleme becerisine sahip olacaklarını söylüyor.

İLGİLİ HABERLER