Teknoloji

Twitter sahte hesapların onaylanması nedeniyle mavi tik rozet programını yeniden durdurdu

Twitter, insanların mavi tik onay işareti kulübüne girmesine izin veren başvuru ve inceleme süreci üzerinde çalışması gerektiğini söyleyerek doğrulama programının genişletilmesini durduruyor. Twitter’ın yeni kişilerin doğrulama için başvurmasına izin vermeyeceği bu değişiklik, Twitter’ın bir robot hesap ağının parçası olduğu bildirilen birkaç sahte hesabın yanlış bir şekilde doğrulandığını kabul etmesinden sonra geldi.

Doğrulama için yakın zamanda başvurduysanız, mavi tik işaretini elde etme şansınız hâlâ var. Twitter Verified hesabı, mevcut başvuruları incelemeye devam edeceğini söyledi. Bu nedenle dondurma hamlesi yalnızca yeni kişilerin başvurabilmesini engelliyor. Başka bir deyişle, daha önce başvurabildiyseniz, Twitter’ın duyurusu başvurunuzun inceleneceğini söylüyor. Twitter, hesapları doğrulanabilir olarak kabul etmek için kullandığı ölçütlerde değişiklik yapacağını belirtmedi. The Verge sitesinin bir Twitter temsilcisinden aldığı bilgiye göre, önümüzdeki birkaç hafta içinde başvurular yeniden alınmaya başlanacak.

Bu, Twitter’ın doğrulama programını ilk kez duraklatması değil. İlk olarak 2017 yılında ABD Charlottesville’deki Unite The Right gösterisinin arkasındaki organizatörlerden birinin hesabının doğrulanması nedeniyle tepki almasından sonra herkesin mavi tik onayı için başvurması askıya alınmıştı. 2021 ilkbaharında başvuru süreci yenilenerek yeniden açıldı, ancak bir hafta sonra çok isteğin gelmesi nedeniyle duraklatıldı.

Twitter’ın Hesap Doğrulama programıyla yaşadığı başlatma ve duraklatma sorunları, bazen kullanıcılar tarafından bir mükafat olarak görülen bir rozet çıkartmasının getirdiği zorlukları işaret ediyor. Twitter, rozetin amacının bir hesabın “gerçek, dikkate değer ve aktif” olduğunu göstermek olduğunu söylüyor, ancak bu kriterler bile, kayda değer şekilde dikkate değer olan kişilerin başvuruları reddedildiğinde, özellikle açıkça sahte olduğu bilinen hesaplar bu süreci geçtiğinde, tartışmalara yol açabiliyor.

İLGİLİ HABERLER