Teknoloji

Twitter daha önce paralı olan sabitlenen sohbetleri herkese getirdi

twitter microsoft

Twitter, perşembe günü yaptığı açıklamada, sabitlenen direkt mesajları geniş kapsamlı olarak kullanıma sunduğunu duyurdu. Bu özellik daha önce yalnızca Twitter Blue aboneleri tarafından kullanılabiliyordu. Ancak şimdi Android, iOS ve web’deki herkesin kullanımına sunuluyor.

Özelliği Twitter hesaplarımızda, farklı platformlarda görme imkanına eriştik. iOS uygulamasında Mesajlar sekmesine girdiğinizde, her bir direkt mesaj oturumunu sağa kaydırdığınızda bir raptiye simgesini göreceksiniz. Buna dokunursanız konuşma, DM gelen kutunuzun üst kısmındaki yeni bir “Sabitlenen sohbetler” bölümüne taşınıyor. Web’de de, herhangi sohbet kaydının sağ üst köşesindeki üç nokta simgesine tıklayıp menüyü açarsanız, en tepede “Sohbeti sabitle” seçeneğini göreceksiniz.

Sohbetleri sabitleme özelliği yoğun biçimde yazıştığınız kişi veya hesaplarla olan sohbetinizin erişimini daha kolay hâle getirebilir. Ancak en fazla altı sohbeti bu şekilde en tepeye sabitlemeniz mümkün oluyor.

Sabitlenmiş sohbetler artık daha geniş bir alana yayıldığından, şu anda Twitter Blue’nun özel Labs etiketi altında yer alan iki özellik var. Bunlar daha uzun süreli video yüklemeleri ve NFT profil resimleri. Bunları şimdi denemek isteyenlerin, ABD’de aylık 2,99 dolar tutarında olan  Twitter Blue’ya abone olmaları gerekiyor. Türkiye’de henüz Blue için abonelikler başlamadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER