Teknoloji

Twitter’dan en iyi paylaşımlar için özel hesap

twitter API Pro

Günümüzde Twitter‘ın internette keyifli vakit geçirmek isteyenler için en ideal adreslerden biri olmadığı söylenebilir. Peki ya bu platformda sadece “iyi” tweet’ler olsaydı? Mikro blog servisi, en son girişimi olan Twitter Retweets hesabıyla bu soruya yanıt vermeye çalışıyor.

Twitter’ın yeni hesabı, Twitter’daki en iyi tweet’leri ön plana çıkarmayı amaçlıyor. Mikro blog servisi, hesabın tanım bölümünde ise şu ifadelere yer veriyor: “En iyi tweet’leriniz. Retweetlenmiş.”

Retweets hesabının Twitter’ın son zamanlardaki pazarlama stratejisinin bir uzantısı olduğu söylenebilir. Mikro blog servisi, bir süredir platformunun iyi yönlerini ön plana çıkarmaya özen gösteriyor.

twitter retweets

Twitter Retweets hesabıyla “iyiye” odaklanıyor

Bu doğrultuda Instagram hesabını yeniden aktif hâle getiren şirket, burada da popüler tweet’lerin ekran görüntülerini paylaşıyor. Bu girişimi kendi platformuna taşımak isteyen mikro blog servisi, çözümü Retweets hesabında bulmuşa benziyor.

Peki bu hamle Twitter’ın sorunlarını çözecek mi? Bu mümkün görünmüyor. Yine de, şirketin tüm dikkati kötü konulara çekmek yerine iyi yönlerini de göstermek istemesi pozitif bir adım olarak değerlendirilebilir. Retweets hesabında yer verilen paylaşımların İngilizce olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER