Teknoloji

Twitter retweet rekoru kıtır tavuk isteyen lise öğrencisine geçti

twitter retweet rekoruÜnlü sunucu Ellen DeGeneres, bundan 3 yıl önce Oscar ödül töreninde çektiği selfie ile Twitter’da en çok retweet edilen tweet rekorunu kırmıştı. O dönemde bu rekorun bir daha kırılmasının pek mümkün olmadığı belirtilmişti. Ancak Twitter retweet rekoru, 3 yılın ardından kıtır tavuk isteyen bir lise öğrencisine geçti.

ABD’de yaşayan lise öğrencisi Carter Wilkenson, geçtiğimiz ayın başında fast food zinciri Wendys’in Twitter hesabıyla etkileşime geçmiş ve kıtır tavuk kazanmak için kaç retweet alması gerektiğini sormuştu. Wendy’s bu tweete “18 milyon” şeklinde cevap vermişti. Söz konusu diyalogun ekran görüntüsünü alan Wilkenson, “LÜTFEN BANA YARDIM EDİN, BU ADAMIN KITIR TAVUKLARINA İHTİYACI VAR” mesajıyla söz konusu tweeti paylaşmıştı. Yazının yazıldığı dakikalar itibarıyla 3.5 milyonu aşkın retweet alan tweet, Twitter’da en çok retweet edilen tweet rekorunun sahibi oldu.

Wilkenson, macerasını başlattıktan kısa bir süre sonra büyük şirketlerden ve popüler yıldızlardan destek almaya başlamıştı. Apple, Google ve Microsoft gibi şirketlerin yanı sıra, aralarında Aaron Paul’ün de bulunduğu ünlü isimlerden Wilkenson’a destek çağrısı gelmişti. Wilkenson, Ellen DeGeneres’in programına da katılmıştı. Ellen DeGeneres kendisine ait rekoru kırması için Wilkenson’a destek çağrısında bulunmuştu.

Twitter retweet rekoru ile birlikte büyük bir bağış da geldi

Wilkenson, kendisine koyulan 18 milyon hedefini tutturmayı henüz başarmış değil. Ancak Wendy’s yine de Carter Wilkenson’a ücretsiz kıtır tavuklarını verdi. Buna ek olarak, şirket kimsesiz çocukların sahiplendirilmesi için çalışan Dave Thomas Vakfı’na da 100 bin dolar bağışladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER