Teknoloji

Twitter resmi hesap etiketleri daha fazla ülkeye geliyor

twitter microsoft

Twitter resmi hesap etiketleri önümüzdeki haftadan itibaren daha fazla ülkeye ait hesaplarda gösterilecek. Bu ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor. Twitter’dan yapılan açıklamaya göre, bu etiketler kullanıcılara “daha bilgilendirilmiş bir Twitter deneyimi” sağlıyor.

Twitter, söz konusu etiketleri devlet yöneticilerinin kişisel hesaplarında da kullanacak. ABD’de bazı devlet yetkililerinin hem resmi hem de kişisel Twitter hesapları mevcut. Şu anda Joe Biden’ın kişisel hesabında “ABD devlet hesabı” şeklinde bir etiket bulunmuyor. Ancak önümüzdeki haftadan itibaren bu hesaba da ilgili etiket eklenecek.

Resmi hesap etiketlerinin Türkiye’ye gelmesiyle birlikte T.C. Cumhurbaşkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Ajansı gibi hesaplarda “Türkiye devlet hesabı” ya da “Türkiye devletine bağlı medya hesabı” gibi etiketler görülecek.

twitter resmi hesap etiketleriTwitter resmi hesap etiketleri geçtiğimiz ağustos ayında beş ülkeye ait hesaplarda kullanıma sunulmuştu. Bu ülkeler ABD, Çin, İngiltere, Fransa ve Rusya idi. Önümüzdeki hafta ise 16 ülkeye ait hesaplarda bu etiketler görülecek. Bu yeni ülkeler şu şekilde sıralanıyor: Türkiye, Kanada, Küba, Ekvador, Mısır, Almanya, Honduras, Endonezya, İran, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Sırbistan, İspanya, Tayland ve Birleşik Arap Emirlikleri.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER