Teknoloji

Twitter’ın “X” dönüşümü resmi hesapların isimleriyle devam ediyor

elon musk twitter x

Yola artık “X” adıyla devam edecek olan Twitter’da değişim sürüyor. Şirketin mikro blog servisindeki resmi hesabının adı da “X” olarak değiştirilirken; diğer bağlı hesaplardan da Twitter adı çıkarıldı veya X ile değiştirildi.

Şirketin “@X” hesabının sahibine ulaşamadığına dair haberler bir süre önce gündeme gelmişti. Ancak bu sorun da fazla büyümeden çözülmüş gibi görünüyor. Hesabın sahibi fotoğrafçı Gene X Hwang, hesap adını “@x1234567998765” olarak değiştirirken; “Sonu iyi biten tüm şeyler iyidir” şeklinde bir paylaşım da yaptı.

Mikro blog servisinin platformdaki destek, geliştirici ve API hesaplarının da isimleri bu süreçte değişti. Destek hesabı @Support, geliştirici hesabı @Xdevelopers, API hesabı ise @API adıyla yola devam ediyor. Bu üç hesabın da profil resmi yeni X logosuyla değiştirildi.

Twitter’ın yeni adı yüzünden dava edilme ihtimali çok yüksek

Mobil uygulamalar da dahil olmak üzere, sitenin bazı bölümleri hala Twitter markasını ve takma adını taşıdığından, şirketin “yeniden marka inşa” süreci sorunsuz gitmiyor. Microsoft’un 2003’ten beri Xbox ile ilgili bir X ticari markasına ve Meta’nın 2019’dan beri mavi-beyaz bir “X” harfini kapsayan bir federal ticari markaya sahip olduğu da kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Reuters’e konuşan ticari marka avukatı Josh Gerben, Musk’a ait sosyal ağın X markası nedeniyle birileri tarafından dava edilmesi ihtimalinin “yüzde 100” olduğunu belirtti.

İLGİLİ HABERLER