Teknoloji

Twitter reklam verenleri politikalarının değişmediğine ikna etmeye çalışıyor

twitter çift aşamalı doğrulama

Elon Musk’ın Twitter’da yönetimi devralmasının üstünden neredeyse bir ay geçmiş durumda. Musk’ın direksiyona geçmesinin ardından şirkette dengeler değişirken, bu değişiklik reklam verenleri de ürkütmüştü. Musk döneminin başlamasının ardından paylaşılan ilk blog yazısında Twitter reklam verenleri olumsuz anlamda bir şeyin değişmediği konusunda ikna etmeye çalışıyor.

Mikro blog servisinin reklam gelirinde son zamanlarda büyük bir düşüş yaşanıyor. Pek çok büyük marka, Musk dönemiyle birlikte şirket politikasında yaşanan değişikliklerin ardından platforma reklam vermeyi kesmiş veya harcamalarını azaltmıştı. Yayınlanan blog yazısında “Marka güvenliği sadece insan güvenliği en büyük öncelikken mümkündür. Politikalarımızdan hiçbiri değişmedi.”

Ancak şirketin bu iddianın altını doldurması pek kolay değil. COVID-19 hakkındaki yanlış bilgilerle mücadeleyi bırakan mikro blog servisi, daha önce yasaklanan hesaplara da geri dönüş yolunu açmıştı. Blog yazısında konuyla ilgili şu ifadeler yer alıyor: “Politika uygulamasındaki yaklaşımımızda şiddet barındıran içeriklerin sesinin kısılması önemli bir yer tutuyor. İfade özgürlüğüne inanıyoruz, ancak bunun yayılma özgürlüğünü savunmuyoruz.”

Twitter reklam verenlere olan ihtiyacını bir kez daha gösteriyor

Musk daha önce negatif tweetlerin “tersine pompalanacağını” belirtmiş ve bunların sadece arayanlar tarafından görüntülenebileceğini ifade etmişti. Twitter’ın hâlihazırda bir iletişim ekibi olmadığı için bu değişikliğin yapılıp yapılmadığı bilinmiyor.

Şirketin Güven ve Güvenlik ekibinin kaleme aldığı ve “Twitter ekibi” imzasıyla yayınlanan blog yazısında platformun nefret söyleminden, şiddet savunuculuğundan ve kurallarına aykırı içeriklerden uzak tutulması için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Twitter reklam verenlere ne kadar ihtiyaç duyduğunu bu yazıyla bir kez daha göstermiş oldu.

İLGİLİ HABERLER