Teknoloji

Twitter’dan reklam gösteriminde ayrımcılık itirafı

btk twitter

Twitter, geçmişte daha az takipçisi olan kullanıcılarına daha fazla reklam gösterdiğini itiraf etti. Şirketin bunu popüler kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmak ve böylelikle onları platformda daha uzun süre tutmak için yaptığını açıkladı.

Mikro blog servisi tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “Geçmişte takipçi sayısı daha fazla olan kullanıcılarımız daha az reklam görüyordu. Ancak son zamanlarda bu yaklaşımımızı değiştirdik ve Twitter’ı kullanan herkese reklam gösteriyoruz. Dolayısıyla bazı kullanıcıların gördükleri reklam sayısında bir artış olması normal bir durum.”

Twitter’ın bazı popüler kullanıcıları, son birkaç haftadır platformda daha fazla reklam gördükleri için şikayet ediyordu. Bunun mikro blog servisinin yukarıda açıkladığı politika değişikliğinin bir sonucu olduğu anlaşılıyor. Artık tüm kullanıcılarına eşit muamele eden şirket, popüler kullanıcılarına da platformdaki az takipçili kullanıcıların neler hissettiğini anlama fırsatı veriyor.

Twitter’ın bu itirafının ilginç bir zamanda gerçekleştiği söylenebilir. Şirketin üçüncü çeyrek gelirinin beklentilerin altında kalmasındaki faktörlerden biri olarak reklam ürünleriyle ilgili sorunlar gösterilmişti. Sonuçlar Twitter’ın reklam yönetimi uygulamalarıyla ilgili olarak da bazı endişe verici veriler içeriyordu. Mikro blog servisi normalde cihaz tipi, Wi-Fi bağlantısı ve işletim sistemi gibi konularda bilgi paylaşımı yapmak için izin istiyordu. Ancak bu ayarın planlandığı gibi çalışmadığı ve reklam verenlerle gereğinden fazla veri paylaşıldığı bir süre önce ortaya çıkmıştı.

Twitter uzun vadeli bir çözüm için çalışıyor

Bu sorunun çözümü Twitter kullanıcıları için iyi olsa da, bilanço için aynı etkiden söz etmek pek mümkün değil. Değerli kullanıcılara reklam göstermek isteyen reklam verenler, bu reklamlar için daha fazla para ödemeyi tercih ediyor. Sorun için uzun vadeli bir çözüm isteyen mikro blog servisi, mevcut durumun 2019’un dördüncü çeyreğine ait sonuçları da etkileyebileceğini belirtti.

Twitter’ın finans şefi Ned Segal, konuyla ilgili olarak CNBC’ye yaptığı açıklamada şu fadeleri kullandı: “Bir iyileştirme üstünde çalışsak da, bu henüz hazır hâle gelmiş değil. Dolayısıyla sorunun etkileri dördüncü çeyrekte de devam edecek gibi görünüyor. Yapılacak iyileştirme kapsamında reklam verenlerle daha genelleştirilmiş veriler paylaşacağız.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER