Teknoloji

Twitter Reactions özelliğini Türkiye’de test ediyor

twitter reactions

Twitter kullanıcıları şimdiye kadar bir tweet’e yönelik hislerini sadece beğeniyi sembolize eden kalp ikonuyla gösterebiliyordu. Ancak yakında bu durum değişecek. Twitter, Reactions adını verdiği ve kullanıcılara tepkilerini emojilerle gösterme imkanı sağlayan özelliği test ediyor. Bu testin Türkiye’de yapılması ise Twitter’ın Türkiye’ye verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Öncelikle söz konusu testin sınırlı bir süre için gerçekleştirileceğini belirtmek gerekiyor. Kullanıcılar bu test süresince kalp ikonunun yanında  😂, 🤔, 👏 ve 😢  emojileriyle tweet’lere yönelik hislerini belirtebilecek.

Twitter benzer bir testi 2015’te de yapmıştı. Şirket o dönemde “100” ve “kalpli gözler” gibi emojileri test etmişti. Ancak mikro blog servisi bu sefer dünya genelinde bilinen ve her yerde aynı hisleri ifade eden emojileri bulmayı amaçlıyor.

Twitter çeşitli anket ve araştırmaların ardından söz konusu dört emojiye karar verdi. En popüler emojinin “gözden yaş gelerek gülme” emojisi olduğunu belirten şirket, insanların neşelerini ve eğlencelerini ya da beğenilerini yansıtacak emojiler görmeyi istediğini dile getirdi.

Twitter’ın araştırmalarına göre, “öfke” ve “hayal kırıklığı” da yoğun şekilde hissedilen duygular arasında yer alıyor. Bazı insanlar hayal kırıklığını belirtmek istese de, Twitter’ın bunun için özel bir emojiyi sunmayı tercih etmediği görülüyor. Mikro blog servisinin üzerine yapışan “negatif ortam” imajından kurtulmayı istediği söylenebilir.

Twitter’dan yapılan açıklamada, yeni reaksiyonlar sayesinde tweet’i atanların da paylaşımlarının etkisini daha net şekilde görülebileceği belirtildi.

Twitter Reactions özelliğini Türkiye’de iOS ve Android uygulamaları ile web’de test edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER