Teknoloji

Twitter Ramazan için özel konu etiketlerini ve emojileri tanıttı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Yine bir Ramazan ayı geldi çattı. Twitter, Ramazan ayının tüm dünyadan insanların dil farklılıklarına bakmaksızın, iftar bilgilerinden ihtiyaç sahiplerine nasıl yardım edileceğine dek pek çok ortak değer ve görüş çerçevesinde birbirleriyle iletişim kurdukları bir dönem olduğuna dikkat çekiyor, bu ay boyunca dünyanın her yerinden Müslümanlar’ın Twitter’da gerçek zamanlı sohbetler gerçekleştirdiğini söylüyor.

Twitter bu yıl da, kullanıcılarının daha güzel ve mutlu edici bir Ramazan deneyimi edinmesini sağlamak amacıyla çeşitli adımlar atıyor, kullanıcıları çeşitli özelliklerle buluşturuyor. Bunlardan biri de Türkçe #Ramazan konu etiketiyle birlikte kullanılacak Ramazan temalı emojiler oluyor.

Ramazan paylaşımlarını daha eğlenceli hale getirmek için hazırlandığı belirtilen Ramazan temalı yeni emojiler, bu kutsal ay boyunca Twitter’da kullanılabilecek. Ramazan’ın yaşandığı diğer ülkelerde de kişiler kendi dillerindeki konu etiketleriyle ilgili emojilere ulaşabilecek. Aşağıdaki konu etiketlerinden herhangi birini tweet?lerinize eklediğinizde bu ifadelerin yanında bir hilal işareti çıktığını göreceksiniz.

  • #Ramadan
  • #Ramazan
  • #Ramadhan

Kutsal ayın kültürel ruhunu yansıtan fener görseli ise Twitter’ın geliştirdiği emojilerden bir diğeri olarak nitelendiriliyor. “Fener” anlamına gelen “lantern” kelimesini kullanarak konu etiketlerinin yanında fener emojisini gösterebilirsiniz. #Ramadan_lantern konu etiketini kullandığınızda fener simgesi tweet’te görünecektir.

Bu arada Twitter Ramazan ayını Scope’ta da kutluyor. Ramazana’a özel çeşitli Scope kalpleri bu ay boyunca kullanımda olacak. Ayrıca #Ramazan, #Ramadan veya #Ramadhan konu etiketlerinin bir tanesi yayın başlığında kullanıldığında, yayın sırasında ekrana tıklayan izleyiciler kalplerin hilâllere dönüştüğünü görecekler.

Ramazan’a özel bu konu etiketleri ve emojiler Twitter için yeni sayılmaz. Geçen yıllarda da benzer içeriklerin kullanıma sunulduğunu görmüştük.

İLGİLİ HABERLER