Teknoloji

Twitter QR kodu ile hesapları takibe alma imkanı sunuyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter qrTwitter, iOS ve Android uygulamalarına QR kodları yerleştirmeye başladı. Kullanıcılar QR kodlarından faydalanarak Twitter’daki diğer hesapları takibe alabilecek.

QR koduna ulaşmak için kullanıcıların Twitter profillerine gitmeleri ve orada dişli ikonuna dokunulduğunda açılan menüdeki QR kodu opsiyonunu seçmeleri gerekiyor. Bu işlem yapıldığında kullanıcıların karşısına ilk önce kendi QR kodları çıkıyor. Kullanıcılar bu kodları bir görsel olarak saklayabiliyor veya tweetleyebiliyor. Böylelikle başka kullanıcıların kodu görmesi mümkün oluyor. Başka bir kullanıcıyı QR kod ile eklemek için de benzer adımlar atılıyor. Kullanıcılar kendi kodlarını gördükleri ekran üzerinden QR tarayıcısına ulaşabiliyor. Bu tarayıcı üzerinden QR kodlarını tarayarak başka hesaplar takibe alınabiliyor.

Twitter QR kodlarına Android uygulamasında profildeki (…) ikonuna dokunulduğunda veya soldan açılan menü üzerinden ulaşılabiliyor. iOS uygulamasında ise sadece profil üzerinden erişilebiliyor.

Twitter QR kodlarına ihtiyaç var mı?

Twitter’da yeni bir kişiyi takibe almak için o kişinin adını aratıp profiline gittikten sonra “Takip Et” yazısına dokunmak yeterli oluyor. Dolayısıyla QR koduyla birini takibe almanın şu an için çok da hızlı bir yöntem olmadığı söylenebilir. Ancak Twitter’ın Snapchat ve Facebook Messenger gibi platformlarda da kullanıcı eklemek için kullanılan bu yönteme ilgi duymasına çok da şaşırmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER