Teknoloji

Twitter profilleri için hitap ekleme seçeneği yolda

twitter podcast

Twitter geçtiğimiz yıl onaylanmış hesap başvurularını tekrar açtığında yapmayı planladığı bazı değişiklikler konusunda da bilgi vermişti. Bunlardan birisi de, profil bölümüne hitap eklenebilmesiydi. Aradan geçen neredeyse bir yıllık sürede mikro blog servisinden bu konuda yeni bir açıklama gelmese de; özelliğin geliştirme aşamasında olduğu ortaya çıktı.

Twitter’ın hazırlıklarını kamuoyuna gösteren isim uygulamalar üzerinde “ters mühendislik” çalışmaları yapan Alessandro Paluzzi oldu. Paluzzi, profil düzenlerken kullanıcıların tercih ettikleri hitap şeklini profillerine eklemelerini sağlayacak yeni bölüme ait ekran görüntülerini paylaştı.

Twitter’ın kullanıcılarına bu imkanı sunmakta geciktiği bile söylenebilir. Facebook kullanıcıları seçenekleri üç adetle sınırlı olsa da yıllardır profillerine tercih ettikleri hitap şeklini ekleyebiliyor. Instagram ise geçtiğimiz yıl isimlerin yanında maksimum dört adet hitap şeklinin gösterilmesine izin vermeye başlamıştı. LinkedIn profillerine de hitap bölümü 2021’de eklenmişti.

Zoom ve Slack gibi kurumsal iletişim ve video konferans uygulamalarında da bu imkan mevcut.

Yukarıdaki örneklerden de anlaşılabileceği üzere, Twitter kullanıcılarına bu özelliği sunma konusunda gecikmiş durumda. Mikro blog servisinin özellik için henüz çıkış tarihi duyurmadığını hatırlatmakta da fayda var.

İLGİLİ HABERLER