Teknoloji

Twitter profil bilgilerini hızlı şekilde görmeyi kolaylaştırıyor

twitter microsoft

Twitter‘daki diyalogları çözümlemek zaman zaman oldukça zor bir iş olabiliyor. Bu durumu şirketin CEO’su ve kurucusu Jack Dorsey de kabul etmişti. Mikro blog servisinin diyalogları otomatik olarak organize etmemesi ve bazı diyaloglara çok sayıda kullanıcının dahil olması, neyin olup bittiğini anlamayı ciddi şekilde zorlaştırıyor. Twitter bu durumun değişmesine yardımcı olabilecek yeni bir çözüm sunuyor.

Söz konusu çözümü bir tür profil ön izlemesi şeklinde tanımlamak yanlış olmayacaktır. Mikro blog servisi, bu ön izlemelerle sıralı sohbetlerin takibini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Normalde bir tweet’e gelen yanıtlar içinde yanıtlayan kişinin fotoğrafına veya adına dokunulduğunda kullanıcılar doğrudan o kişinin profiline yönlendiriliyor. Bu da karmaşık bir sohbet içindeyken takibi zorlaştırıyor.

 

Ancak bundan böyle kullanıcılar verilen yanıtta kişi adına veya resmine dokunduğunda o kişinin temel biyografi bilgilerini, takip ettiği kişi sayısını ve takipçi sayısını görebilecek. Bu ön izlemenin altında kişinin profilinin tamamını görmeyi sağlayacak bir bağlantı da bulunuyor.

Profil ön izlemesi özelliği ilk etapta iOS kullanıcılarına sunulacak. Twitter’dan yapılan açıklamaya göre, Android cihaz sahipleri de yakında bu ön izlemeleri görebilecek. Profil ön izlemeleri bir devrim niteliği taşımasa da, Twitter kullanıcılarının diyaloglardan kopmasını engelleme konusunda etkili olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER