Teknoloji

Twitter işletmeler için Profesyonel Profilleri test ediyor

twitter profesyonel profilleri

Twitter, işletmelere ait hesaplar için tasarımı yenilenen profil sayfalarını gözler önüne çıkardı. Yeni tasarımda potansiyel müşterilerin işletmeye dair daha fazla bilgi görmesini sağlayacak. Profesyonel Profilleri adı verilen yeni özelliğin duyurusu Twitter Business hesabı aracılığıyla yapıldı. Mikro blog servisi, bu profillerin nasıl görüneceğini gösteren bir ekran görüntüsü de paylaştı.

Görülebileceği üzere, profesyonel profilde de hesap sahibinin internet sitesi, takipçi ve takip ettiği hesap sayıları yer alıyor. Bunlara ek olarak, “Hakkında” başlıklı bölüm de profile ekleniyor. Bu bölümün Facebook sayfalarındaki “Hakkında” bölümüyle benzer olduğu söylenebilir.

Adres bilgilerini Hakkında bölümünün içine taşıyan Twitter, burada çalışma saatleri ve konum gösteren haritaya da yer veriyor. Müşterilere profil üzerinden doğrudan işletmeyle iletişime geçme imkanı da sağlanıyor.

Mikro blog servisinden yapılan açıklamaya göre, yeni profil seçeneği sayesinde işletmelerin, derneklerin, yayıncıların ve içerik oluşturucularının veya Twitter’ı iş amacıyla kullanan herkesin müşterilerinin görmelerini istedikleri bilgileri rahatlıkla gösterebileceği belirtildi. Yerel işletmelerin bulunabilirliğinin artırılması ve bu işletmelerin pandemideki kayıplarını telafisine destek de Twitter’ın amaçları arasında yer alıyor.

Twitter’ın ürün şefi Kayvon Beykpour, sunulan hizmetin başlangıç olduğunu ve işletme sahiplerine ekleyebilecekleri bilgiler konusunda daha fazla imkan sağlanacağını belirtti. Twitter, Profesyonel Profilleri ilk etapta ABD’de küçük bir işletme grubuyla test edecek. Ancak ilerleyen dönemlerde özelliğin kapsama alanı genişletilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER