Teknoloji

Product Drops: Twitter’dan alışveriş yapmayı sevenleri mutlu edecek yeni özellik

twitter product drops
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Twitter Product Drops ismini verdiği yeni alışverişi özelliğinin pilot uygulamasını başlattı. Product Drops, alışveriş yapanların kendileri için en önemli olan lansmanlardan haberdar olmalarını sağlayacak ve markalara, alışveriş yapanların büyük ürün anlarında ilgisini çekmenin yepyeni bir yolunu sunacak.

Product Drops, satıcıların bir sonraki en büyük lansmanını yapmalarına ve yerel olarak Twitter’da daha fazla ürün ayrıntısı göstermelerine olanak tanıyan en yeni Twitter alışveriş özelliği. Ve – bu, indirimleri kaçıran müşteriler için büyük bir özellik – çünkü bu özellik, alışveriş yapanların doğrudan Twitter’da yaklaşan indirimler için hatırlatıcılar ayarlamasına olanak tanıyor.

Twitter Product Drops, markalara ve satış yapanlara önemli avantajlar sağlıyor. Ticaret yapanlar Product Drop’ları kullandığında, Tweet Beğenilebilir, RT’lenebilir, alıntılanabilir, DM veya metin yoluyla paylaşılabilir ve bir standart gibi Yer İşareti Eklenebilir. Tweet ve ek güçlendirme için tanıtılabilir. Bu, onu alışveriş yapanlar ve – ticaret yapanlar için – büyük ürün anlarında daha fazla etkileşim ve farkındalık yaratma potansiyeline sahip kılacak. Artık Twitter’da alışveriş yapanlar, zaman çizelgesindeki düşüşleri keşfetme ve aynı yerden satın alma için net bir yola sahip olma yetkisine sahip olabilecek. Twitter, Product Drop’ları Dior ve Union Los Angeles gibi markalarla test ediyor.

Christian Dior Couture’un Sosyal Medya Yöneticisi Sijie Chen, Product Drops hakkında şu ifadeleri kullandı: “Twitter, moda severlerin, markaların sunduğu en yeni ürünleri keşfetmesine olanak tanıyan bir platform. Platformdaki yeni ve heyecan verici bir girişim olan Product Drops ile Dior, ABD pazarındaki bağlantılarını hayran oldukları kreasyonlar etrafında yeni kitlelere genişletebilecek.”

Twitter Ürün Müdürü Justin Hoang ise yeni özelliği şu sözlerle değerlendirdi: “Twitter Alışveriş ailesini genişletirken ve Product Drops gibi yeni özellikleri test ederken, önceliğimiz ticaret yapanlara alışveriş yapanlarla bulundukları yerde buluşmalarına yardımcı olan yeni araçlar sağlamak oldu. Alışveriş yapanların Twitter’da olduğunu biliyoruz, bu nedenle satıcıların etkileşim kurmak için profilde (Shop Spotlight ve Twitter Mağazaları gibi) veya zaman çizelgesinde bu yeni özelliğimiz gibi alışveriş özelliklerimizden nasıl yararlandıklarını görmekten heyecan duyuyoruz.”

Twitter Product Drops ile bir satıcı yaklaşan bir lansman hakkında Tweet gönderdiğinde, Tweet’in altında bir “Bana Hatırlat” düğmesi görülecek. Tek dokunuşla Drop’un hatırlatılmasını talep edilebilecek. Lansman gününde, bildirimler sekmesinde, düşüşten 15 dakika önce ve düşüş anında bir uygulama içi bildirim alınabilecek, böylece satıcının web sitesinde ilk alışveriş yapanlardan biri olunabilecek ve diğer alışverişçileri geride bırakılabilecek. Bildirime tıklandığında, ürünü satıcının web sitesinde satın almak için bir “Web sitesinde alışveriş yapın” düğmesi görülecek.

Twitter Product Drops özelliğini ilk olarak ABD’deki iOS kullanıcılarına sunuyor. Bir yandan da testleri devam eden özelliği deneyen markalar arasına Lego ve Fossil gibi şirketler de katılacak.

İLGİLİ HABERLER