Teknoloji

Twitter @POTUS hesabını Joe Biden’a takipçisiz devredecek

twitter microsoft

ABD’de başkanlık makamının değişimi sürecinde oldukça fazla sayıda prosedürü yerine getirmek gerekiyor. Modern dönemde bu süreçte ilgilenilmesi gerekenler arasına başkanlık makamına ait sosyal medya hesaplarının yönetimi de eklenmiş durumda. Joe Biden ve ekibi önümüzdeki ay Beyaz Saray’a geldiklerinde bazı Twitter hesaplarını takipçi sayıları sıfırlanmış olarak devralacaklar.

Söz konusu hesaplar arasında ilk sırada ABD Başkanı tarafından kullanılan @POTUS hesabı bulunuyor. Bu hesabı hâlihazırda 33.2 milyondan fazla kişi takip ediyor. 26 milyon takipçili Beyaz Saray (@WhiteHouse), ABD Başkanı’nın eşi tarafından kullanılan 16.4 milyon takipçili @FLOTUS ve basın sözcülüğü hesapları da Biden yönetimine devredilecek.

Bloomberg’in haberine göre, geçiş sürecini ekibi tarafından kullanılan @transition46 isimli hesap, Beyaz Saray hesabına dönüşecek. Kullanıcılara seçilmiş başkan Joe Biden’ın kişisel hesabını ve @WhiteHouse profilini takip etmeleri için de ana sayfada öneriler gösterilecek.

Donald Trump 2017’de başkanlığı devraldığında Barack Obama döneminde @POTUS hesabından atılan tweet’ler, @POTUS44 hesabına aktarılmıştı. Bu hesabın takipçilerine ise dokunulmamıştı. Hesap Trump’tan Biden’a devredilirken takipçi sayısı sıfırlanacak.

Biden ekibinin dijital direktörlerinden Rob Flaherty, takipçi sayısının sıfırlanmasını istemediklerini Twitter’a ilettiklerini; ancak mikro blog servisinin bu talebi kabul etmediğini belirtti. Twitter ise konuyla ilgili olarak Bloomberg’e gönderdiği açıklamada Beyaz Saray hesaplarının devri için geçiş ekibiyle birlikte çalıştığını belirtmekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER