Teknoloji

Twitter popüler kullanıcıların tweetlerini saklayan siteyi kapattı

twitter çift aşamalı doğrulama

twitter populerTwitter silinmiş tweetlere bile erişilmesini sağlayan üçüncü taraf sitelere tamamen karşı değil. Ancak şirket bu konudaki sınırlarını da oldukça net biçimde ifade ediyor. Twitter popüler kullanıcıların tweetlerini saklayan PostGhost isimli siteyi kapatarak tavrını bir kez daha göstermiş oldu. PostGhost, on binlerce takipçisi bulunan onaylanmış hesap sahiplerinin tweetlerini arşivliyordu.

Twitter’dan yapılan açıklamada, PostGhost’un geliştirici araçları politikalarını ihlâl ettiği belirtildi. Benzer bir işlev gören Politwoops sitesi de kısa süre önce Twitter’ın gazabının kurbanı olmuştu. PostGhost ve Politwoops arasındaki en önemli fark ise Politwoops’un politikacılar tarafından atılan tweetleri arşivlemesiydi.

PostGhost takipçilerine değerli bir hizmet sunduğu fikrini kapatma kararına rağmen koruyor. Onaylanmış hesapların genel anlamıyla kamuya mal olmuş kişiler olduğuna dikkat çeken site, bu kişilerin dahil olduğu diyalog ve paylaşımların geniş bir kitle tarafından görüldüğünün altını çizdi.

Ünlülerin genelde davranışlarından dolayı sorumlu tutulmadığını belirten PostGhost, sunduğu hizmetin bir tür şeffaflık sağladığını savundu. PostGhost, en azından arşivinin bir kısmını erişilebilir tutmak adına Twitter ile diyalogu sürdüreceğini açıkladı.

Twitter popüler kullanıcıların tamamının hesaplarını megafon gibi kullanmadığını savunuyor

Twitter popüler kullanıcılarının hepsinin hesaplarını bir tür megafon gibi kullanmadığını savunuyor. Bu da şirketin PostGhost’un önüne set çekmesindeki temel nedenlerden biri olma niteliğini taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER