Manşetler

Twitter Polls ile anket dönemi başlıyor

twitter karakter sınırı

twitter-teknoblog-iphone-6-080715

Twitter üzerinden anket yapmak isteyenlerin “fav ya da retweet” yöntemine başvurduklarını görüyoruz, ancak bu iki seçenekle sınırlı anket günleri artık geride kalıyor. Çünkü Twitter Polls özelliği geliyor.

Twitter anketler için resmi destek sunacağını açıkladı. Böylelikle bundan böyle evde kedi mi, köpek mi beslemenizin daha iyi olacağını bir anket düzenleyerek takipçilerinize sorabilirsiniz. Kullanıcılar anket oluşturma seçeneğini çok yakında yeni tweet yazma ekranında görecekler.

Anketler 24 saat boyunca açık kalacak ve şu an için sadece iki seçenekle sınırlı olacak. 24 saatlik oy verme süresi sona erdikten sonra, ankete katılan herkes ortaya çıkan sonuçla ilgili bildirim alacak. Oy verme işlemi anonim şekilde olacak ve herhangi bir kullanıcı istediği herhangi bir anket için oy kullanabilecek.

twitter-polls-211015

Twitter anket özelliğini birkaç gün içinde iOS, Android ve web üzerinde faaliyete geçireceğini açıkladı. Anket özelliği Twitter’ın henüz Türkiye’de faaliyete geçmeyen Moments sekmesinden sonraki en önemli ürünü olarak nitelendirilebilir. Ancak bu özellik yeni kullanıcıları çekmekten daha çok Twitter üzerinden anket yapmayı daha da kolaylaştıran, mevcut kullanıcılar için bir iyileştirme niteliği taşıyan özellik gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER