Teknoloji

Twitter politikacıların sildikleri tweetleri saklayan web sitesini kapattı

apple twitter

twitter-iphone-logo-230315

Sunlight Foundation tarafından 2012’de kurulan Politwoops isimli web sitesinin oldukça basit bir misyonu vardı: Politikacıların sildikleri tweetleri saklamak. Ancak Twitter’ın web sitesini kapatmasıyla birlikte bu proje de sona erdi.

Sunlight Foundation tarafından yapılan açıklamaya göre, Twitter Politwoops’un API hizmet koşullarını temelden ihlâl ettiği gerekçesiyle siteyi kapattı. Karara itiraz şansının olmadığını açıklayan Sunlight Foundation, Twitter ile 2012’de resmi olarak anlaşmaya varmalarına rağmen, bu kararın alınmasının kendilerini şaşırttığını belirtti.

Twitter, daha önce de API ihlâli gerekçesiyle Thunderclap isimli uygulamayı kapatmıştı. Politwoops’un da bu yoldaki son kurban olmayacağı düşünülüyor. Ancak Politwoops’un içeriği ve odak noktası nedeniyle kapatma kararı akıllara bazı soruları getiriyor. Twitter tarafından Gawker sitesine yapılan açıklamada “Bir Kongre üyesi veya anonim bir kullanıcı farketmez. Kullanıcı gizliliği beklentisinin karşılanması bizim için önceliktir.” ifadelerine yer verilirken, Sunlight Foundation bu açıklamaya cevap vermekte gecikmedi. Bir Kongre üyesinin sıradan bir vatandaşla aynı gizlilik beklentisi içinde olamayacağını ve olmaması gerektiğini vurgulayan Sunlight Foundation, gücün sadece cömert bir şeffaflık varsa hesap sorulabilir olduğunun altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER