Teknoloji

Twitter podcast sekmesi ile sesli içeriklere olan ilgisini artıracak

twitter podcast

Tersine mühendislik yoluyla Twitter’ın çeşitli özelliklerini duyurulmadan önce ortaya çıkaran Jane Manchun Wong tarafından paylaşılan bir ekran görüntüsüne göre, Twitter podcast’ler için ayrılmış özel bir sekme oluşturacak.

Görüntü, Twitter uygulamasının alt menü çubuğunda, “Podcast’ler” başlıklı bir sayfaya yönlendiriyor gibi görünen bir mikrofon simgesini gösteriyor.

Ekran görüntüsü, Twitter podcast özelliğinin platformda nasıl görüntülenebileceğine veya platformun yalnızca sesli sohbet odaları olan Spaces’ı bunun içine bir şekilde dahil edip etmeyeceğine dair herhangi bir gösterge içermiyor. Şu anda, Canlı Sohbet Odaları Twitter zaman akışlarının en üstünde yer alıyor. Bunları ayrı bir sekmede düzenli hâle getirmek mantıklı olacaktır.

Twitter Spaces, yani Sohbet Odaları özelliğini 2020’de ilk kez kullanıma sunarak ses odaklı içeriklerle de ilk kez ilgilenmeye başlamıştı. Daha sonra sosyal podcast platformu Breaker’ı satın alarak sesli medyanın daha da derinlerine indi. Spaces, platform için sürekli gelişen bir proje niteliğini taşıyor. Kısa süre önce herkesin sohbet odası oluşturmasına ve tüm mobil kullanıcıların konuşmaları kaydetmesine izin vermeye başladı.

Kaydedilen Sohbet Odaları, yalnızca 30 gün süre boyunca erişilebilir olsa da, zaten biraz podcast’lere benziyor. Eğer işareti verilen Twitter podcast özelliği, Spotify veya Apple Podcast’ler gibi bir özellikse, kullanıcılar boş zamanlarında dinlemek için podcast’leri seçebilecek ve bunları dinleyebilecek. Canlı bir Spaces yayınını yakalamak veya zaman dolmadan kayıtları dinlemek için acele etmelerine gerek olmayacak.

Sosyal platformlar, daha fazla gelir getirme potansiyeli olan podcast’lere giderek daha fazla önem vermeye başlıyor. Geçen yıl, Facebook belirli içerik oluşturucular için bir podcast özelliği başlatırken, Reddit yalnızca ses odaklı Talks için kaydı etkinleştirdi. Twitter, sözü edilen yeni podcast özelliği için henüz bir açıklama yapmadı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER