Eğlence

Twitter Persicope videolarının önüne reklam ekleyecek

twitter periscope
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter periscopePeriscope kullanıcıları yakında videoları izlemeye başlamadan önce reklamlarla karşılaşabilir. Twitter, bir açıklama yaparak ikinci yaşını doldurmaya hazırlanan canlı yayın servisi üzerinden para kazanmaya başlayacağını duyurdu. Şirket bu doğrultuda hem canlı hem de arşivdeki Periscope videolarının önünde reklam gösterecek. Twitter Periscope yayıncılarına da para kazandıracak bir model uygulayacak olsa da, bu yeni politikanın bazı kullanıcıları kaçırması potansiyel riskler arasında yer alıyor.

Reklam gelirlerinde düşüşle karşılaşan Twitter, yeni gelir kaynakları arıyor. Diğer reklam formatlarına kıyasla daha yüksek oranlara sahip olan video reklamlar, şirketin planlarının merkezinde yer alıyor. Twitter, kısa süre önce dijital medya şirketlerinin video tekliflerini şirketlere pazarladığı NewFronts etkinliğine katılacağını açıklamıştı. Mikro blog servisinin ilk defa katılacağı etkinlik önümüzdeki mayıs ayında gerçekleştirilecek.

Oscar ödülleri veya spor müsabakaları gibi yoğun ilgi gören etkinliklerin canlı videoları, reklam verenler tarafından ödüllendiriliyor. Reklam pastasından pay kapma yarışı her geçen gün biraz daha kızışıyor. Kullanıcı tabanı Facebook ve YouTube’a kıyasla küçük kalan Twitter’ın bu payı nasıl kapacağı merak ediliyor. Platformun büyüklüğünden bağımsız olarak canlı videonun reklam verenler için daima bir risk taşıdığını da unutmamak gerekiyor.

Twitter Periscope reklamlarını önce yüksek profilli canlı videolarda gösterecek

Twitter’dan yapılan açıklamada, Periscope’taki reklamların ilk etapta moda şovları ve spor müsabakaları gibi etkinliklerin öncesinde gösterileceği belirtildi. Müstakbel Periscope reklam verenlerinin Twitter’ın Amplify programına katılması gerekiyor. Söz konusu program, reklam verenleri ve büyük yayıncıları buluşturuyor.

Periscope reklamları farklı uzunluklarda olacak ve geçilemeyecek. Reklamlar videonun üzerinde gösterilecek. Yani kullanıcılar reklam esnasında videonun bir kısmını kaçıracak.

İLGİLİ HABERLER