Eğlence

Twitter Periscope’u satın aldığını doğruladı, canlı video yayınları yolda

periscope highlight
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

periscope-logo-100315

Twitter’da canlı video yayını devrinin başlamasına az bir süre kalmışa benziyor. Mikro blog servisinin canlı video yayını servisi Periscope’u satın aldığına dair dedikodular geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti. Dedikoduların doğruluğu ise Periscope’un Twitter hesabından yapılan bir paylaşım ile onaylandı. Söz konusu tweet’te Periscope’un geçtiğimiz ocak ayından bu yana Twitter’ın bir parçası olduğu belirtildi. Bu tweet’i retweet eden Twitter’ın ürünlerden sorumlu başkan yardımıcısı Kevin Weil ise neler yaptıklarını insanlara göstermek için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

Satışın koşulları konusunda herhangi bir açıklama yapılmasa da, Twitter’ın Periscope için yaklaşık 100 milyon dolar ödediği düşünülüyor. Periscope’un ortaya koyduğu yayın teknolojisinde sıradışı bir şey olmasa da, bu işi Twitter bağlantısıyla gerçekleştirmesi sürece değer katıyor.

Twitter’ın Periscope’un canlı yayın özelliğinin yanına kayıt özelliğini ekleyip eklemeyeceği henüz bilinmiyor, ancak bu tarz bir eklemenin kullanıcılar tarafından sevinçle karşılanacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Yerel multimedya içeriklerinin kapsamını genişletmek için önemli çalışmalar yapan Twitter, bir süre önce iOS ve Android uygulamaları aracılığıyla doğrudan video ekleme özelliğini devreye sokmuştu.

İLGİLİ HABERLER