Eğlence

Twitter ünlülerin Meerkat yerine Periscope’u tercih etmesini istiyor

meerkat-periscope-130415

Twitter geçtiğimiz ayın sonunda canlı yayın platformu Periscope’u faaliyete geçirmiş ve kullanıcılarına “dünyayı başkalarının gözünden gerçek zamanlı görme”yi vadetmişti. Periscope’un henüz yeni gelişen canlı yayın sahasındaki en önemli rakibi ise yola biraz daha önce çıkan Meerkat. Rakibinin tutunmasının önüne geçmek isteyen Twitter, bu amaç doğrultusunda Meerkat’in yayın duyurusu için kendisinden faydalanmasını engellemeye hazırlanıyor.

Twitter’ın Meerkat’in büyümesini durdurmak adına radikal hamlelerden çekinmemesini doğal karşılamak gerekiyor. Çünkü yeni sosyal medya platformlarının başarılı olmaları için kısa sürede geniş kullanıcı tabanlarına ulaşmaları büyük önem taşıyor. Belli bir kullanıcı sayısına ulaşana dek, sosyal medya platformları internetin derinliklerinde kaybolma tehlikesiyle yüz yüze kalıyor. Twitter canlı yayın pazarında Periscope ile Meerkat’e aynı anda yer olmadığını düşündüğü için Periscope’u ön plana çıkarmak için elinden geleni yapıyor.

Twitter’ın amacına ulaşmak adına Meerkat’i kullanan ünlülere ulaştığı ve onları canlı yayınları için Periscope’u kullanmaya ikna etmeye çalıştığı söyleniyor. Medya şirketleri de Twitter’ın geniş etki sahasının içinde bulunuyor. Mikro blog servisinin medya şirketlerini Periscope kullanımına ikna etmek için reklam silahını kullandığı öne sürülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Periscope: Akıllı telefonunuzla canlı yayına başlayın

Meerkat için yolculuğun iyi başladığını söylemek pek mümkün değil. Madonna geçtiğimiz hafta yeni videosunu Meerkat aracılığıyla yayınlayacağını açıklamış, ancak videoyu izlemeye çalışanlar bir hata mesajıyla karşılaşmış ve videonun prömiyeri büyük bir fiyaskoya dönüşmüştü. Meerkat’in sosyal grafiklerini kullanmasını engelleyen Twitter’ın bu konudaki çabalarını sıklaştırması bekleniyor. Bu da Meerkat’i zor zamanların beklediğini ortaya koyuyor.

İLGİLİ HABERLER