EğlenceManşetler

Twitter Periscope üzerinde canlı yayına başlamayı kolaylaştırıyor

twitter periscope canli yayinTwitter’daki takipçilerine canlı yayın yapmak isteyenlerin artık bunun için başka uygulamalara manuel olarak geçiş yapmasına gerek kalmayacak. Mikro blog servisi, daha önceden sözünü verdiği Periscope üzerinde yayına başlama butonunu iOS ve Android uygulamalarından faydalanan tüm kullanıcılarına sunuyor.

Kullanıcılar yeni tweet oluşturma ekranında medya ekleme seçenekleri arasında fotoğraf ve videonun yanı sıra canlı yayını da görecek. Canlı yayın seçeneğine dokunulduğunda kullanıcılar Periscope uygulamasına yönlendirilecek. Uygulamayı indirmemiş kişilere ise Periscope’u indirmeleri teklif ediliyor.

Twitter Periscope üzerinden canlı yayına başlamayı kolaylaştırarak canlı yayın platformuna daha fazla yeni kullanıcı kazandırmayı amaçlıyor. Mikro blog servisi, canlı yayın pazarına oldukça hızlı giren Facebook ile rekabet edebilmek için bu tarz deneyimi kolaylaştırıcı unsurlara odaklanıyor.

Söz konusu butonun Periscope üzerinde sıklıkla canlı yayın yapan Twitter kullanıcıları için de fazlasıyla işlevsel olacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER