Teknoloji

Twitter paylaşımları kısa süreliğine Facebook’tan kayboldu

facebook ve twitter

facebook twitterFacebook, Twitter hesaplarını kullanarak çapraz paylaşımda bulunan kullanıcılarını kısa süreliğine şaşırttı. Üçüncü taraf geliştiricilere yönelik gizlilik odaklı API kısıtlamalarının yürürlüğüe girmesinden sonra kullanıcılar, Twitter hesapları üzerinden yaptıkları paylaşımların Facebook profillerinde görüntülenmediğini fark ettiler.

Facebook, geçtiğimiz aylarda 87 milyonu aşkın kişinin kişisel verilerinin veri madenciliği şirketi Cambridge Analytica‘ya satılmasının ortaya çıkmasının ardından, üçüncü taraf uygulamaların platform erişimlerine kısıtlamalar getirmişti. Bu değişikliklerin sonucunda aralarında Twitter’ın da bulunduğu bazı servislerin kullanıcı profiline doğrudan erişimi kaldırılmıştı. Bu nedenle zaman tüneline kullanıcılar adına yapılan paylaşımlar da etkilenecekti.

Değişiklikler 1 Ağustos’tan itibaren yürürlüğe girdi, ancak görünen o ki Facebook, Twitter ve kendi sosyal ağı arasındaki çapraz paylaşımı belirtilen tarihte kesmekle kalmadı, aynı zamanda bu yolla paylaşılmış olan tüm tweet’leri de kullanıcıların Facebook profilinden sildi. TechCrunch, 2 milyar Facebook kullanıcısı içinde sadece küçük bir kısmın Twitter üzerinden çapraz paylaşımda bulunduğunu, bunların da sadece küçük bir kısmının konuyla ilgili şikayette bulunduğunu kaydetti.

Neyse ki, Facebook geçtiğimiz saatlerde konuyla ilgili adım attı. Sosyal ağdan konuyla ilgili olarak gelen açıklamada, bir Twitter sistem yöneticisinin kendilerinden uygulamalarının silinmesini talep ettiğini, bu nedenle Twitter’dan Facebook’a yapılan tüm paylaşımların da kullanıcıların profillerinden geçici olarak kaldırıldığını vurguladı.

Facebook‘un açıklamasında eski içeriklerin yerine konulduğunu ve  bunların kullanıcıların profillerinde görüntülendiğini kaydetti.

İLGİLİ HABERLER