Teknoloji

Twitter paylaşımlara uyarı eklemenin yeni yolunu test ediyor

btk twitter

Twitter kullanıcıların paylaştıkları fotoğraf ve videolara özel içerik uyarıları eklemelerinin yeni yolunu test ediyor. Mikro blog servisinden yapılan açıklamada, bu yeni özelliğin bazı kullanıcılara sunulduğu belirtildi.

Twitter’da hâlihazırda da paylaşımlara içerik uyarıları eklemek mümkün. Ancak bu uyarı kullanıcının tüm paylaşımlarında görülüyor. Söz konusu içeriğin “hassas” olmaması da bu durumu değiştirmiyor. Yeni özellik kapsamında kullanıcılar her bir tweet’e ayrı ayrı uyarı ekleyebiliyor. Ayrıca bu uyarılar için de farklı kategori seçenekleri sunuluyor.

Twitter’ın paylaştığı video da sistemin nasıl işlediğini gösteriyor. Bir fotoğraf veya videoyu düzenlerken araç çubuğunun sağ alt kısmındaki bayrak ikonuna dokununca kullanıcılar içerik uyarısı ekleyebiliyor. Bir sonraki ekranda ise kullanıcılara uyarı için “çıplaklık”, “hassas” ve “şiddet” gibi kategorilerden birini seçme imkanı veriyor.

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1468317145423511554?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1468317145423511554%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.theverge.com%2F2021%2F12%2F8%2F22823870%2Ftwitter-content-warning-test

Tweet paylaşıldıktan sonra görsel veya video bulanıklaştırılmış şekilde gösteriliyor. İçerik uyarısında da kullanıcıların neden tweet’e bu uyarıyı ekledikleri konusunda bilgi veriliyor. Uyarıya tıklatıldığında da paylaşılan içerik görülebiliyor.

Eğer kullanıcılar hassas içerik paylaşırken uyarı eklemezlerse, Twitter diğer kullanıcılardan gelecek geri bildirimler doğrultusunda paylaşıma uyarı ekleyebilecek. Mikro blog servisi, kısa süre önce şikayet süreci için de yeni bir yaklaşımı test etmeye başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER