Eğlence

Twitter paylaşılan videoları da kendi sunucularında barındırmayı planlıyor

twitter intihar önleme

Twitter çok yakında kullanıcıların tweet’leri aracılığıyla paylaştığı videoları kendi sunucularında barındırma işine de girişebilir. AllThingsD’nin haberini verdiği bu hamle sayesinde farklı platformlar üzerinden tweet’leyen kullanıcılar için daha düzgün bir paylaşma deneyimi sağlanmış olacaktır. Şu an içi tweet’lerine video eklemek isteyen kullanıcıların TwitVid veya yFrog gibi üçüncü taraf servisleri kullanması gerekiyor.

Kendi çatısı altında içerik barındırma işlemi Twitter için yabancı bir işlem değil. Şirket geçen yıl kullanıcıların sosyal ağ üzerinden paylaştığı fotoğrafları kendi çatısı altında toplamış ve böylelikle dolaylı olarak en popüler fotoğraf paylaşım servislerinden biri hâline gelmiştir. Twitter’ın benzeri bir adımı videolar için de tekrarlaması ve YouTube’un bir rakibi hâline gelmesi mümkün olabilir.

Ne var ki, Twitter’ın video paylaşım servisinin YouTube’un popülaritesinden bir şey götürmesi güç. Zaten yine AllThingsD’nin haberine göre, şirket servisi üzerindeki videoların birçoğunun hâla YouTube, Vimeo ve diğer sosyal video paylaşım servislerinden sağlanacağını kaydetti. Ancak atılacak adım kullanıcıların Twitter üzerindeki aktivitelerini tek bir çatı altında toplama girişiminin önemli bir parçası olacak.

İlgili >> AllThingsD

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER