Teknoloji

Twitter patronu Jack Dorsey yeni bir bitcoin işine giriyor

twitter bitcoin

Bitcoin bir süredir, bazı yatırımcıları korkutan bir çöküş dönemi içinde olabilir. Ancak dünyanın en önde gelen kripto para birimi hâlâ 30 bin doların üstünde işlem görmeye devam ediyor. Bu, nisan ortasındaki 64 bin dolar seviyesindeki tüm zamanların en yüksek fiyatının yarısı seviyesinde olabilir, ancak yine de birkaç yıl önceki rekor olan 20 bin doların oldukça üzerinde bulunuyor. Büyük fiyat dalgalanmalarına rağmen, bitcoin ve tüm kripto para birimlerine büyük ilgi var. Bu yıl dijital paralara yatırım yapan sadece bireysel yatırımcılar olmadı. Oynaklığa rağmen son birkaç ayda daha fazla kurum önemli yatırımlar yaptı. Çin, ortamı düzenlemeye çalışarak sanal para birimlerini kısıtlamaya devam ederken, diğerleri yeni blok zinciri hizmetleri sunmak istiyor. Bunlardan biri, yeni bitcoin odaklı şirketi ile haber paylaşan Twitter ve Square CEO’su Jack Dorsey.

Rekor fiyatlarla kripto para satın alan bitcoin yatırımcıları için son birkaç ay felaket oldu. Tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaşan sadece bitcoin değil. Diğer kripto paralar, Ethereum ve Dogecoin dahil olmak üzere yukarı yönde benzer dalgalanmalar gördü. Ancak hepsi daha sonra kötü bitcoin haberlerine boğuldu. Elon Musk, bu yılın başlarında değerlerinin artması için için yükselişleri sırasında bitcoin ve dogecoin’e yardım etti, ancak sonrasında desteklerini geri çekti.

Çin’den gelen kötü bitcoin haberleri, Musk’ın tweet’leriyle birleşince bitcoin’in toparlanmasını daha da durdurdu.

Dorsey bitcoin dünyasına giriyor

Dorsey, yeni bitcoin girişimiyle ilgili haberleri Twitter’da duyurdu. Twitter ve Square tepe yöneticisi, daha önce de Twitter üzerinden, Musk ve kripto para birimleri hakkında görüşlerini dile getirmişti.

Dorsey, “Square, tek amacı gözetimsiz, izinsiz ve merkezi olmayan finansal hizmetler oluşturmayı kolaylaştırmak olan açık bir geliştirici platformu oluşturmaya odaklanan yeni bir iş (Seller, Cash App ve Tidal ile birlikte) yaratıyor” dedi. “Birincil odak noktamız #Bitcoin. Adı TBD’dir.”

Dorsey’in kripto şirketinin isminin TBD mi, yoksa başka bir şey mi olup olmayacağı henüz belli değil. Çünkü TBD, İngilizcede “belirlenecek” anlamına gelen terimin kısaltmasını simgeliyor. Belki de Dorsey haberi açıklamadan önce bir isme karar vermediler. Yönetici, bir bitcoin şirketinin resmi Twitter tanıtıcısına pek benzemeyen yeni şirket için geçici bir Twitter tanıtıcı oluşturdu: @TBD54566975. Dorsey, müsait olduğunda muhtemelen daha fazla haber yayınlayacaktır.

Dorsey, TBD ile ilgili her şeyin açık olacağını söyledi.

“Yeni #Bitcoin donanım cüzdanımız gibi, bunu tamamen açık biçimde yapacağız. Açık yol haritası, açık geliştirme ve açık kaynak” dedi. [Mike Brock] @brockm bu ekibi yönetiyor ve oluşturuyor ve oluşturmak istediğimiz ilk platform temelleri hakkında bazı fikirlerimiz var.”

Dorsey, Square Crypto’ya atıfta bulunarak, “Square @SqCrypto’ya yön vermiyor, sadece finansman sağlıyor. LDK üzerinde çalışmayı seçtiler ve inanılmaz bir iş çıkarıyorlar! TBD, bir platform işi yaratmaya odaklanacak ve yol boyunca çalışmalarımızı açık kaynaklı hale getirecek.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER