Teknoloji

Twitter patentleri güvenlik odaklı servisin hazırlıklarını işaret ediyor

twitter-curator-200415

Son zamanlarda servisini güncellemek ve iyileştirmekle epey meşgul olan Twitter bir yandan da muhtemel rakiplere karşı zemin kazanmak amacıyla hazırlıklarını sürdürüyor. Şirket bu hazırlıklar kapsamında birkaç ticari marka hakkı başvurusu da gerçekleştirdi.

“Kimliğin Geleceği” şeklinde Türkçeleştirebileceğimiz “The Future of Identity” markasının haklarını alan Twitter aynı zamanda bir ikon tasarımının da tescil başvurusunu yaptı. İkon tasarımı gerçek zamanlı haber ve bilgi paylaşımına olanak sağladığı izlenimini veren bir servis için gibi görünüyor. Belki de Twitter, kullanıcılarını servise daha fazla bağlamak adına alternatif bir ürünün veya ürünlerin hazırlıklarını yapıyor.

“Kimliğin Geleceği” patenti geliştiricilerin kullanımına sunulacak API ve SDK’nın tanımlamasını yapıyor. Patentin diline baktığımızda kullanıcı girişilerini, izinlerini, şifrelerini, diğer kimlik doğrulama süreçlerini, güvenliği ve bilgi tanımlamasını emniyet altına alan, organize eden, sürekliliğini sağlayan ve yöneten bir servis hakkındaki genel hatları çiziyor.

Karşımızda bizi Twitter kimliğimize bir tampon katmanıyla, muhtemelen sayıları kullanarak bir şekilde bağlayan güvenlik API’si veya SDK’sı duruyor gibi görünüyor. Belki de Twitter, 1Password’e rakip olacak bir çeşit servisin hazırlıklarını yapıyor.

twitter-uygulama-patent-200415İkondan konuşacak olursak, opak tarzdaki bu ikonda video veya bilginin sosyal ağ üzerinde bir şekilde iletimi tanımlanıyor. Twitter’ın Snapchat’in Bizim Hikayemiz işlevine benzer bir şeyler yapmayı planladığını düşünebiliriz.

Twitter son zamanlarda tweet’leri başka ortamlara yerleştirme işleminde bazı değişiklikler yaptı ve şimdi de geliştiricilere zaman akışına daha fazla oranda erişim imkanı tanıyor. Patentler de Twitter’ı uygulamalar için bir güvenlik katmanı pozisyonuna sokabilir. Eğer her şey düzgün çalışırsa, kullanıcılar bunun avantajını fazlasıyla yaşayabilir.

İLGİLİ HABERLER