Teknoloji

Twitter para kaybetmesinin suçunu Elon Musk’a attı

twitter uzun yazı

Elon Musk işe karışmasaydı, Twitter son birkaç ayda daha fazla para kazanırdı. Bu düşünce, şirketin cuma günkü 2. çeyrek kazanç açıklamasında yer aldı. Musk’ı finans raporunda bir faktör olarak gösteren Twitter’ın kazançları, yıldan yıla 1,19 milyar dolardan 1,18 milyar dolara düştü.

Yine de, Twitter’ın gelir sorunları yaşamasının tek nedeni Musk değil. Ayrıca şirket, reklam sektörünün sorunlarına ve genel ekonomik ortamdan da bahsetti. Ancak “Twitter’ın Elon Musk’a bağlı bir şirket tarafından satın alınmasıyla ilgili belirsizlik”, nedenler listesinde Twitter’la en alakalı problem olarak yer aldı.

Musk, nisan ayında Twitter’ı satın almak için bir anlaşma yaptı ve haftalar sonra bu anlaşmadan çekilmeye çalışıyor. Son olarak Musk, anlaşmayı bu ayın başlarında resmen sona erdirmek amacıyla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na başvurdu ve iki taraf şimdi Ekim ayında mahkemeye çıkacak. Twitter, Musk’ın şirketin mevcut hisse fiyatına göre daha yüksek bir değere sahip olacak satın alma ile devam etmesini umuyor.

Ancak şimdilik, kaotik satın alma süreci Twitter’ın reklam satmasını zorlaştırıyor gibi görünüyor. Daha önce Bloomberg, Twitter’ın reklam verenlerin Musk’ın platformu nasıl değiştirebileceği konusundaki endişelerini yatıştırmak için elinden geleni yaptığını bildirirken, Ad Age daha yakın zamanda, yaşanan olayların şirketin reklam satışlarını kargaşaya sürüklediğini bildirdi.

Yine de, genel gelirlerde düşüş yaşasa bile, Twitter’ın reklam satışları yıldan yıla yüzde 2 arttı. Ancak şirketin reklam satış gelirlerini çok daha hızlı artırması gerekiyor. Twitter, geçen yılın aynı çeyreğinde elde ettiği 66 milyon dolarlık kârdan farklı olarak, 270 milyon dolarlık net zarar bildirdi. Büyüme yörüngesine bakıldığında gelir rakamı çok daha kötü görünüyor. Geçen yıl bu zamanlar, Twitter’ın geliri yıldan yıla yüzde 74 artmıştı. Şimdi ise küçülüyor.

Musk’ın Twitter’a pek güvenmediği kullanıcı büyümesi konusunda ise hizmet, geride kalan son çeyrekte 237 milyon kullanıcı ile bir önceki çeyreğin 229 milyonluk günlük kullanıcı sayısının üstüne çıktığını kaydetti. Bunu da devam etmekte olan ürün iyileştirmelerine bağladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER