Teknoloji

Twitter özellikle ünlülerin hoşuna gidecek bir dizi gizlilik özelliği planlıyor

twitter microsoft

Twitter, Bloomberg’in haberine göre, insanlara daha fazla gizlilik seçeneği sunmak için yeni özellikler planlıyor. Sosyal ağın planları arasında; kullanıcı tweet’lerinin 30, 60 veya 90 gün veya tam bir yıl gibi belirli bir sürenin sonrasında diğer kullanıcılar tarafından görülmemeleri için arşivlenmesi seçeneği de bulunuyor.

Ayrıca, hangi tweet’leri beğendiğinizi kimlerin görebileceğini sınırlamak, insanların kendilerini Twitter’daki bir sohbetten çıkarmasına izin vermek ve insanların onları tamamen engellemeden takipçileri kaldırmasına izin vermek gibi seçenekler de masada bulunuyor.

Bloomberg, yeni özellikleri, insanları Twitter’da daha rahat etkileşim kurmayı amaçlayan bir “sosyal gizlilik” değişiklikleri paketi olarak tanımlıyor. Twitter’daki dahili araştırma, görünüşe göre, birçok kullanıcının hesaplarının herkese açık mı yoksa özel mi olduğunu anlamadığını bile gösterdiş. Şirket, eylül ayında kullanıcılardan yenilikleri denemelerini ve incelemelerini istemeye başlayacak.

Düşünülen değişikliklerin kullanıma sunulmasına dair belirli bir zaman çizelgesi yok ve özellikle arşiv seçeneği, Bloomberg’e göre şu anda konsept aşamasında bulunuyor. Ancak, Twitter’ın yıl sonuna kadar insanların kendilerini sohbetlerden çıkarmalarına izin vermeye başlamayı ve bu ay içinde de insanların takipçilerini kaldırmalarına (bunları geçici olarak engellemenin aksine) izin vermeyi planladığı bildiriliyor.

Bu arada Twitter, The Verge sitesine yaptığı bir açıklamayla da Bloomberg’in haberini doğruladı. Şirket adına bilgi veren bir temsilci, “Twitter’da gizlilik, verilerinizle yaptığımızdan daha fazlasıdır, aynı zamanda kendinizi güvende hissetmenize nasıl yardımcı olduğumuz ve Twitter’da nasıl görüneceğinizi kontrol etmemizle ilgilidir” dedi. “Gizlilik konusunda herkese uyan tek bir yaklaşım olmadığını anlıyoruz, bu nedenle Twitter’daki insanları deneyimlerini kişiselleştirmeleri için güçlendirmek için daha fazla özellik ve araç sunmaktan heyecan duyuyoruz. Sosyal mahremiyete odaklanmamız, dünyanın dört bir yanındaki insanların mahremiyet algılarını ve ihtiyaçlarını daha iyi anlamak için yürüttüğümüz küresel bir araştırma çalışması aracılığıyla aldığımız geri bildirimlerden ilham alıyor. Bu özelliklerden bazılarını önümüzdeki hafta en kısa sürede test etmeye başlayacağız.”

Yakında çıkması planlanan değişiklikler, Twitter’da son zamanlarda yoğun biçimde gerçekleşen yeniliklere ve değişikliklere yenilerini ekleyecek. Geçen bir yıl boyunca şirket, aralarında geçen hafta kullanıma sunulan Biletli Sohbet Odaları ve çarşamba günü ABD’de kullanıma sunulan abonelik tabanlı “Süper Takip” gibi para kazanma özelliklerini de test etti.

Bloomberg’in de belirttiği, gizlilik odaklı değişiklikler, belirli bir süre sonra tweet’leri silen harici hizmetler de dahil olmak üzere, çoğu kullanıcının halihazırda benimsediği, bazen hantal olan geçici çözümlerin kopyalarını oluşturuyor. Ne var ki, her Twitter denemesi de başarılı olmayabiliyor. Şirketin Instagram ve Snapchat gibi sosyal ağlardan kopyaladığı Fleets adlı kısa süreli paylaşım özelliği, fazla kullanıcı sayısına ulaşmadığı için kullanıma sunulmasından sekiz ay sonra sonlandırılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER