Teknoloji

Twitter özel zaman akışlarını test ediyor

elon musk twitter

Twitter geliştiriciler tarafından oluşturulmuş özel zaman akışlarını test etmeye başladı. Bu özel zaman akışlarının ilki, ABD’nin popüler TV programlarından “The Bachelorette” için hazırlandı. Kullanıcıların ana akışlarında kaydırma yaparak veya tıklatma yoluyla ulaşabileceği bu özel zaman akışları, kullanıcıların belirli bir konuya özgü paylaşımları takibini kolaylaştıracak.

The Bachelorette için hazırlanan özel zaman akışı 10 hafta boyunca erişilebilir olacak. Bu zaman akışına ABD ve Kanada’da küçük bir grup web üzerinden ulaşabilecek. Teste dahil edilen kullanıcıların karşısına bu özel zaman akışını görmek isteyip istemediklerini soran bir mesaj çıkacak.

Bu özel zaman akışlarındaki içerikler algoritmik şekilde sunulacak. Kullanıcıların ters kronolojik zaman akışına geçmesi şimdilik mümkün olmayacak. Mikro blog servisinin destek sitesinde konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer alıyor: “Özel zaman akışında gösterilen içerikler zaman akışının temasına uygunluk doğrultusunda seçiliyor ve sıralanıyor. Bunun için arama terimleri, konular, kullanıcı isimleri gibi bilgiler ve manuel değerlendirmelerden faydalanılıyor.”

Twitter: Testin bize öğretecekleri konusunda heyecanlıyız

Şirketin sözcüsü Shaokyi Amdo tarafından The Verge sitesine yapılan açıklama ise şu şekilde: “Üçüncü tarafların hazırladığı zaman akışlarının platforma neler kazandırabileceğini keşfediyoruz ve bu sürecin ilk aşamalarındayız. Bu testin daha fazla insanı kamusal konuşmaya dahil etme konusunda bize öğreteceği şeyler için heyecanlıyız.”

Teste dahil edilmeyen kullanıcıların listelerle kendilerine özel zaman akışları oluşturabileceğini hatırlatmakta fayda var. Ancak bu işin biraz zahmetli olduğunu da akıldan çıkarmamak gerekiyor. Buna ek olarak, listelerde sadece listeye eklenen kullanıcıların tweetleri görülebiliyor.

Twitter önümüzdeki dönemde kullanıcıların karşısına çıkacak diğer özel zaman akışları konusunda şimdilik bilgi vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER