Teknoloji

Twitter otomatik tweet atan uygulamalara kısıtlama getiriyor

elon musk twitter
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

twitter otomatik tweetTwitter otomatik tweet atılması konusunda kapsamlı kısıtlamalara gitmeye hazırlanıyor. Otomatik tweet atan uygulamaları daha sıkı denetleyecek olan şirket, böylelikle “spam” ve siyasi propaganda botlarıyla daha etkin biçimde mücadele edebilmeyi amaçlıyor.

Geliştiricilerin birden fazla hesaptan aynı anda “birbirinin aynısı veya benzeri” tweetler atabilecek sistemler oluşturmalarını yasaklayan mikro blog sitesi, birden fazla hesap üzerinden eş zamanlı olarak beğenme veya retweet etme gibi eylemlerin yapılmasını da engelleyecek. Twitter bu seçenekleri kendisine ait TweetDeck uygulamasından kısa süre içinde kaldıracak. Üçüncü taraf uygulama geliştiricilere de bunun için 23 Mart’a kadar süre verilecek.

Twitter’dan yapılan açıklamada, alınan önlemlerin “Twitter üzerinde konuşulan önemli konuları hedef alan zararlı faaliyetleri engellemek için önemli bir adım” olduğu belirtildi. Şirket, ABD ve dünyanın diğer ülkelerinde yapılan seçimleri söz konusu önemli konulara örnek olarak gösterdi. Mikro blog servisi, bu konuda adım atacağını geçtiğimiz ay 50 bin hesabın Rus propaganda faaliyetleriyle bağlantılı olduğunu duyururken açıklamıştı.

Şirket, hesap otomasyonu konusunda bir dizi özel politika ve istisnai durum açıklamayı da ihmal etmedi. Kullanıcılar aynı tweeti bir anda tüm hesaplardan paylaşmak yerine tek hesaptan paylaşıp başka hesaplar üzerinden retweet edebilecek. Ancak bu otomatik retweet eyleminin hacmi çok yüksek olamayacak. Uygulamalar RSS okuyucuları gibi servisler üzerinden Twitter’a paylaşım yapabilecek, ancak bu paylaşım sadece tek hesap üzerinden gerçekleştirilecek.

Twitter otomatik tweet atma konusundaki kurallarının hava durumu, acil durum veya diğer kamu yararına uyarıları kapsamadığının altını çizdi. Örneğin, sel baskını riskine ilişkin yapılan bir uyarı aynı anda çok sayıda hesaptan paylaşılabilecek.

İLGİLİ HABERLER